Pericol pe străzi! Prins a treia oară fără permis de conducere. Pedeapsa este cu executare!

1146

Un asistent personal din cadrul Primăriei comunei Fărcășești a fost condamnat, în primă instanță, la 1 an de închisoare în regim de detenție, după ce a fost depistat din nou în trafic fără permis. Bărbatul de 47 de ani nu este la prima abatere de la legislația rutieră, astfel că a primit o pedeapsă cu executare.

La sfârșitul lunii mai, bărbatul a fost oprit în trafic pe raza orașului Rovinari. Gorjeanul le-a spus polițiștilor că deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Cehia în anul 2019. Ulterior, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu figurează în evidențele deținute ca fiind posesor de permis de conducere
Fiind audiat de organele de cercetare penală, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, arătând că, în dimineața zilei de 26.05.2021, în jurul orei 08:00, a condus autoturismul marca VW Touran, pe raza orașului Rovinari, jud. Gorj, deși știa că nu deține permis de conducere, pentru a ridica medicamentele prescrise de medicul de familie copilului său.
Bărbatul s-a ales cu o condamnare cu executare, instanța ținând cont de „perseverența infracțională” a gorjeanului.
„Instanța reține că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 9 luni închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, tot pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Inculpatul a mai fost trimis în judecată prin rechizitoriile emise în data de 01.03.2021 și în data de 25.05.2021, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a motivat Judecătoria Târgu-Jiu.
Deși instanța reține că „inculpatul are un copil minor, cu handicap grav, în întreținere și că este bine văzut în comunitate”, aceste aspecte nu pot înlătura pericolul pe care îl reprezintă gorjeanul pentru participanții la trafic.
„Instanța constată că pedeapsa cu închisoarea sub supraveghere, aplicată inculpatului prin sentința penală nr. 1800 din 27.09.2017, în dosarul nr. (…) al Judecătoriei Tg-Jiu, definitivă prin neapelare la data de 07.12.2017, nu și-a atins scopul preventiv-educativ, inculpatul continuând să conducă pe drumurile publice, în loc să depună eforturi pentru a obține permisul de conducere”, a mai explicat instanța.
Având în vedere aceste aspecte, judecătorul a considerat că doar prin executarea pedepsei cu închisoarea va fi atins scopul preventiv-educativ, dar și cel coercitiv al pedepsei.
Bărbatul a fost arestat preventiv din data de 26 mai până la data de 9 iulie, inclusiv. Acum s-a ales cu o condamnare de 1 an de închisoare. Sentința nu este definitivă, așa că bărbatul a atacat-o cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here