Senatorul Iordache: Propunerea specialiștilor pentru pensionarea anticipată

3174

De aproape un an, angajații Complexului Energetic Oltenia protestează pentru a beneficia de pensionare cu 13 ani mai devreme, dacă au un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, din care cel puțin 25 de ani în producție, transmite senatorul Ion Iordache într-un comunicat de presă.

„Legea 197/2021 ar fi trebuit să rezolve această problemă dar, pentru că fiecare parlamentar a avut altă opinie și altă agendă, legea nu s-a putut aplica retroactiv, fiind incompletă. Lipsa de unitate a parlamentarilor de Gorj, într-o situație în care o abordare comună ar fi rezolvat demult lucrurile în interesul oamenilor, mi se pare un gest incalificabil. Fiecare politician sau lider de sindicat a manifestat o poziție diferită pe aceeași temă, întreținând starea de tensiune în rândul angajaților companiei și decredibilizând orice soluție. În această situație am constituit un grup de lucru format din juriști independenți, profesori universitari, specialiști ai Consiliului Legislativ și lideri de sindicat. După mai multe dezbateri, grupul de lucru a elaborat un text de ordonanță de urgență care, în opinia specialiștilor, dacă va fi adoptat, va rezolva problema pensionării anticipate. Concret, textul propus (atașat comunicatului) asigură angajaților companiei, atât beneficiile rezultate din încadrarea în condițiile speciale, cât și pensionarea anticipată pentru toți cei care au lucrat în producție”, a spus parlamentarul liberal. Lupta continuă până la momentul în care textul ordonanței va fi adoptat de un Guvern cu puteri depline și gorjenilor li se va face, în sfârșit, dreptate, promite parlamentarul cu mențiunea că specialiștii cu care s-a consultat pe lege sunt universitari de la UCB Târgu Jiu.

1 COMENTARIU

  1. Daca este așa Cum zici dumitale Domnu Iordache,de ce atunci când a fost un guvern cu puteri depline al cărui prim ministru se numea Câtu nu a dat acea HG?Ca doar erau de ai dumitale la butoane.Întreb și eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here