Gorjean extrădat în Germania. Acuzat de 7 infracțiuni de furt!

1885

Un bărbat de 43 de ani din județul Gorj, dat în urmărire internațională, a fost arestat preventiv și urmează să fie extrădat în Germania. Gorjeanul este acuzat de șapte infracțiuni de furt, pe numele lui fiind emis mandat de arestare europeană.

Judecătoria Regensburg din Germania a emis, la finele lunii septembrie, un mandat european de arestare pe numele lui Marian Oprițescu pentru săvârșirea a 7 infracțiuni contra proprietății (furt calificat).
Potrivit mandatului european de arestare, gorjeanul de 43 de ani nu acționa singur, ci împreună cu cel puțin alte două persoane. Fururile au fost comise la sfârșitul anului trecut în orașul Neustadt an der Donau din landul Bavaria, aflat lângă Dunăre. Hoții atacau și ziua în amiaza mare, fiind luate la ochi casele de vacanță. Dintr-o magazie neîncuiată, hoții au sustras un set de anvelope cu jante, o drujbă cu acumulator, un generator de curent, două radiouri de mașină și un cablu de alimentare, valoarea totală a bunurilor fiind de aproape 800 de euro.
Dintr-o alta au plecat cu o bicicletă, un set de anvelope cu jante, dar și cu o navetă de bere, prejudiciul fiind estimat la o mie de euro. Gorjeanul este acuzat de încă alte cinci furturi de anvelope, aparate electrice, scule, valoarea bunurilor sustrase fiind de câteva mii de euro.
Gorjeanului i s-a adus la cunoștință conținutul mandatului european de arestare, declarând că dorește să fie predat autorităților judiciare din Germania.
„În baza art. 109 al. 1 raportat la art.104 alin. 6 din Legea nr. 302/2004, admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Dispune executarea mandatului european de arestare emis la data de 28.09.2021 de Judecătoria Regensburg din Germania în dosar nr. III Gs 4468/21, pe numele persoanei solicitate Opriţescu Marian şi dispune predarea acesteia către organele judiciare din Germania. Constată că persoana solicitată a consimţit la predarea sa organelor judiciare din Germania şi nu a renunţat la beneficiul regulii specialităţii. În baza art. 104 al. 9 şi 10 din Legea nr. 302/2004 modificată, menţine starea de arest a persoanei solicitate Opriţescu Marian dispusă prin mandatul de arestare nr. 66/PI/ME din 23.10.2021, pe o perioadă de 30 (treizeci) zile începând cu data de 04.11.2021 până în data de 03.12.2021 inclusiv, în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania. În baza art. 98 alin. 2 din Legea nr. 302/2004 dispune respectarea condiţiei ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Timișoara în ședința din 4 noiembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here