Carla Popescu, convocată din nou la echipa națională

1471

Baschetbalista din Târgu-Jiu, Carla Popescu, va face parte din lotul de senioare al României pentru jocurile cu Islanda și Spania. La 21 de ani, Carla este la a șasea convocare la echipa mare. Meciurile vor avea loc în perioada 11-14 noiembrie și contează pentru preliminariile Campionatului European de Baschet, organizat în 2023. Mai întâi, Acvilele se duelează cu Islanda, pe teren propriu, urmând ca apoi să se deplaseze în Spania, pentru confruntarea cu ibericele.
Cele 14 jucătoare pentru acțiunea care va începe în 7 noiembrie sunt: Carla Popescu (CSM Târgoviște), Florina Stănici (Rapid București), Ștefania Cătinean (Sepsi Sfântu Gheorghe), Ioana Ghizilă (Sepsi Sfântu Gheorghe), Alina Podar (Sepsi Sfântu Gheorghe), Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brașov), Marta Fodor (CSM Satu Mare), Bianca Fota (CSU Simona Halep Constanța), Teodora Neagu (Sepsi Sfântu Gheorghe), Dora Ardelean (CSM Satu Mare), Alexandra Ghiță (FCC Baschet Arad), Nicolett Orban (Sepsi Sfântu Gheorghe), Sonia Cazacu (Rapid București), Anisia Croitoru (Sepsi Sfântu Gheorghe).
„Este un nou început pentru echipa României, din toate punctele de vedere. De aceea, avem nevoie de susținere necondiționată, mai ales din partea fanilor. Avem în lot foarte multe jucătoare tinere, dar capabile de performanță. Sper ca dorința lor de autodepășire să suplinească lipsa de experiență și rezultatele să fie pozitive. Sunt convins că vom pune cu toții inimile pe parchet pentru o prestație cât mai bună și pentru rezultate pe măsură”, a declarat selecționerul României, Dan Calancea. ,,Sper ca toate aceste fete să conștientizeze importanța echipei naționale și să confirme încrederea noastră. E momentul ca aceste jucătoare tinere care evoluează în LNBF să iasă la rampă pe plan internațional și să își facă datoria față de echipa națională, față de baschetul românesc”, a spus și președintele FRB, Carmen Tocală. Carla Popescu evoluează pentru CSM Târgoviște, unde a revenit, în această vară, după două sezoane petrecute la Satu Mare. Tânăra sportivă s-a mutat la Târgoviște la vârsta de 14 ani. Este fiica antrenorului Carlos Popescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here