S-a răzbunat pe fosta soție și a ajuns după gratii

1861

Un bărbat din comuna Cîlnic a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a răzbunat pe fosta soție. Gorjeanul de 54 de ani a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru distrugere și amenințare.

Cei doi sunt divorțați de aproape 10 ani, dar locuiesc în aceeași casă. În primăvară, revenită în țară din Italia, femeia a tocmit muncitori pentru a-i renova locuința. Potrivit fostei soții, bărbatul le-ar fi spus lucrătorilor că munca lor este în zadar, întrucât oricum are de gând să incendieze casa.
La începutul lunii iulie, după o ceartă mai aprigă, femeia i-a spus fostului soț că o să ceară în instanță evacuarea lui din casă. Revoltat, bărbatul a amenințat că o să dea foc locuinței, ducându-se în depozit după bidonul de benzină, moment în care femeia a chemat poliția. Nici în prezența oamenilor legii bărbatul nu s-a calmat.
„În timp ce lucrătorii de poliție încheiau un proces-verbal cu privire la cele constatate, inculpatul a devenit agitat, a intrat în curtea locuinței, iar după câteva minute a strigat către organele de poliție să alerteze pompierii deoarece a incendiat casa. Organele de poliție și persoana vătămată au reușit să stingă incendiul cu ajutorul unui furtun cu apă alimentat la rețeaua de apă”, potrivit rechizitorului.
Incendiul s-a produs doar la parterul locuinței, dar a fost stins rapid. Bărbatul aruncase cu benzină în toată casa, de la parter până la mansardă.
În timp ce polițiștii stingeau focul, inculpatul le-a spus să nu se mai obosească să lichideze incendiul pentru că a dat foc casei „așa cum trebuie”, ca să ardă totul, „de jos în sus”, iar el are un scaun la poartă pe care se va așeza pentru a vedea cum va fi mistuită locuință.
Bărbatul nu s-a potolit și a continuat tirul amenințărilor. A spus că oricum nu se va lăsa și va da din nou foc, chiar dacă asta înseamnă că va ajunge în spatele gratiilor.
Gorjeanul și-a recunoscut fapta la audieri, spunând că a dorit să se răzbune pe fosta soție care vrea să-l evacueze din casă, deși acolo se află toată munca lui de-o viață.
Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 5 luni închisoare, cu suspendare, pentru distrugere prin incendiere și amenințare. În plus, bărbatul nu are voie să se apropie de fosta soție la mai puțin de 200 de metri, pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale.
Pe lângă cele două luni de muncă în folosul comunității, bărbatul va trebui să-i achite fostei soții despăgubiri civile și daune morale în sumă de 2.000 de lei. Sentința pronunțată săptămâna trecută de către Judecătoria Târgu-Jiu nu este definitivă.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here