Novăceni faimoși în lume!

2507

Două evenimente derulate la mii de kilometri distanță între ele în aceste zile au făcut ca novăcenii să fie mândri de cei plecați de pe meleagurile lor pentru a munci și a deveni faimoși în lume.
Lavinia Popescu, devenită Giosan după căsătorie, încă își păstrează numele pe site-urile în care este prezentată ca vicepreședinte al unei mari companii din New York. Gorjeanca a apărut pe celebrele ecrane din Times Square la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia listării la faimoasa bursă americană a companiei sale. Este probabil primul gorjean care ajunge pe monitoarele din arhicunoscuta piață, ea primind felicitări pentru reușita sa de la cei care o cunosc, pe listă fiind o altă novăceancă, plecată deocamdată la București. Maria Moța i-a transmis Laviniei Popescu că nu doar ea, ci toți cei care o cunosc sunt mândri de reușita sa.
„Lavinia Giosan (Codruța), chimist, fiica profesorilor Rodica și Dumitru (Micu) Popescu din Novaci, a fost prezentată ieri pe ecranele din Times Square New York, în calitate de vicepreședinte a firmei celebre în care lucrează, odată cu listarea la bursă.
Mândră de tine, noi, novăcenii și românii! Ne bucură mult succesul tău”, a transmis Maria Moța, care, tot la sfârșitul săptămânii trecute, a avut ocazia să îi promoveze pe tinerii din Ansamblul Nedeia la „Repatriot Summit 2021”, desfășurat la Cazinoul din Sinaia. Aici, 100 de români din întreaga lume au fost premiați pentru activitatea pe care au avut-o până în prezent, ei reușind să se afirme în diverse domenii în la fel de diverse orașe în care își duc existența.
La gala respectivă au urcat pe scenă sau au intervenit prin videotelefon români care sunt profesori universitari ori oameni de știință în diverse metropole din lume și care în România sunt aproape necunoscuți. În fața lor, dar și a celor prezenți în sală în calitate de organizatori, au evoluat pentru circa un sfert de oră copiii de la „Nedeia”, care la final au cules ropote de aplauze. „Da, a fost de poveste, magică seară!
Un mare MULȚUMESC copiilor de la Novaci, instructorilor coregrafi și coordonatoarei ansamblului Nedeia, Elena Basarabă. Mulțumirile mele se îndreaptă și către dl Primar Dumitru Leuștean, cu care am colaborat foarte bine pentru reușita acestei promovări a localității noastre. Lucian Bondoc a fost alături de noi ca întotdeauna, mulțumim! Nu în ultimul rând, mulțumiri Hilde Brandl, Hildegard Helene Brandl, ambasador al Novaciului peste tot în lume. A fost o explozie de bucurie și energie, și multă, multă emoție”, a transmis Maria Moța, care s-a adresat și ea în mod direct participanților la ,,Repatriot Summit 2021”, aceștia fiind invitați să vină în Gorj și să descopere Novaciul și frumusețile Transalpinei!
La rândul său, Elena Basarabă i-a felicitat pe membrii Ansamblului Nedeia, doar ei știind prin ce emoții au trecut și ce eforturi au făcut în aceste vremuri dificile pentru ca programul lor de dansuri să fie o reușită în fața unor români faimoși, a căror inimă a rămas în continuare alături de țară, chiar dacă viața lor se consumă la mari distanțe de meleagurile natale. „O seară de poveste la SUMMITUL ,,TOP 100” 2021 – la Cazino Sinaia, cu tineri novăceni mândri de originea lor (dansatori și CĂLIN COTORCEA la fluier). Felicitări copii! Tot respectul pentru roadele muncii depuse, pentru calitatea muncii în echipă, Dragoș Medrega și Petre Popescu, voluntari pentru Ansamblul ,,Nedeia” până în adâncul sufletului, dăruiți dansului popular, prieteni și excepționali colaboratori! Spectacolul serii trecute a pus numele orașului Novaci, al Transalpinei, pe buzele a 100 oameni de afaceri din toată lumea.
Mulțumim organizatorilor, mulțumim Hildegard Helene Brandl și Maria Moța pentru prezentarea de excepție pe care ați făcut-o orașului nostru și ansamblului novăcean.
Este pandemie, trăim timpuri grele, dar tot ceea ce s-a petrecut la Sinaia a presupus multă muncă, oboseală, eforturi nebănuite ale unor novăceni de departe sau localnici care cred în rolul pe care îl are promovarea în viitorul turistic al zonei noastre”, a transmis Elena Basarabă. La rândul său, Primăria Novaci i-a felicitat prin intermediul rețelelor de socializare pe tinerii care au reușit să aducă orașul în atenția participanților la festivitatea de la Sinaia. <<„Am promovat România, am promovat orașul Novaci și Transalpina, am promovat portul popular ciobănesc, cântecele și dansurile novăcenilor. Credem în efectele dezvoltării turismului cultural și vom face tot ce putem deoarece VREM SĂ TRĂIM ÎN ROMÂNIA, la Novaci, pentru că noi CREDEM ÎN ROMÂNIA! Mulțumim echipei RePatriot România pentru susținere!”. Acesta este mesajul membrilor Ansamblului Folcloric ,,Nedeia”, al tânărului interpret la fluier Călin Cotorcea, al instructorului ansamblului, Dragoș Medrega, profesor al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, și al coordonatoarei ansamblului, Elena Basarabă, echipă care pe parcursul întregii veri a avut multiple astfel de preocupări, susţinute de autorităţile locale în frunte cu domnul primar al oraşului>>, se arată în mesajul autorităţilor locale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here