Încă un scandal cu polițiști agresați! La Ciuperceni!

10682

Nici nu s-au stins bine ecourile scandalului de la începutul lunii de la Drăguțești cu polițiștii agresați de un individ care făcea scandal că o scenă aproape trasă la indigo s-a repetat vineri după-amiază la Ciuperceni. Aici un agent a fost lovit în piept cu o secure, iar autospeciala cu care a venit a ajuns în service după ce toate geamurile i-au fost făcute țăndări. Un individ care tocmai a terminat de executat fix 23 de ani de închisoare pentru un viol urmat de moartea victimei a făcut un scandal de l-a știut tot satul. Omul nu s-a lăsat potolit prea ușor, iar când rudele sale au sunat la 112 pentru a cere sprijinul polițiștilor a izbucnit adevăratul scandal. Agenții veniți să îl domolească au fost întâmpinați cu o bardă și un cuțit, doar o minune făcând ca agentul lovit să nu ajungă la spital, în ciuda loviturii primite. „El s-a baricadat în cameră când a auzit că vine poliția după el. A devenit recalcitrant. A dat cu barda după polițiști. Au venit polițaii să vorbească cu el, iar el recalcitrant, a dat cu barda din cameră, prin geam, după un polițist.
Polițaiul a fugit prin curte ca să se ferească, iar apoi s-a dus la mașină și i-a spart geamurile. Cel mai tânăr dintre agenți a fost lovit cu barda în umăr, dar norocul că nu a fost cu vârful, ci pe lat. Dacă era cu vârful era mult mai periculos pentru că îl tăia. În timpul ăla i-a sărit pistolul din mână. El se pregătea să tragă, că l-a și somat să stea că altfel trage. Copilul, că e un polițai tânăr, nu are nicio vină. Bine că e teafăr. Atunci a dat cu barda după el”, a explicat Nicolae Jumolca, o rudă a agresorului. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, mai multe echipaje de poliție și ale Jandarmeriei au venit în zonă pentru a ține situația sub control. Agresorul nu a opus rezistență și a fost încătușat imediat. Satul, în schimb, a fost blocat pentru că singurul drum care trece prin Vârtopu a fost închis circulației pentru vreo trei ore, timp în care oamenii au așteptat ca forțele de ordine să le permită să treacă. Doar vacile sătenilor au putut merge nestingherite pe ulița unde s-a produs incidentul.
Oamenii au fost atenți să își ferească mașinile proprii de teamă să nu fie și ale lor avariate. „Mai făcea scandaluri, dar ca până acum nu. Când am ieșit eu afară geamurile de la mașina poliției erau deja sparte. Și a mea și a lui tati erau parcate lângă cea a polițiștilor, pe terenul care aparține agresorului. Să știți că nu a avut treabă cu ale noastre. Doar pe cea a Poliției a avut ce a avut”, a spus o vecină a individului violent. La locul incidentului a fost prezent și primarul Daniel Dobrescu, care a menționat că agresorul beneficia de ajutor social întrucât nu era apt de muncă. „Eu personal nu îl știu pentru că, din ce am înțeles, a fost vreo 20 și ceva de ani în penitenciar. În primăvară a fost eliberat și atunci a fost luat în evidențe la Primărie. Nu îl cunosc personal. Primea ajutor social pentru că nu era apt de muncă. Înțeleg că avea niște probleme psihice, deși oamenii spun că el e destul de pașnic. Nu știu ce l-a supărat atât de rău”, a explicat edilul. De la locul incidentului polițiștii au ridicat autospeciala cu geamurile sparte cu ajutorul unei platforme. Mașina Poliției a fost acoperită cu o folie pentru ca jurnaliștii să nu o poată fotografia, polițiștii fiind astfel „atenți” cu imaginea lor….La fel de bine protejat a fost și agresorul, care a fost ținut departe de camerele de filmat. La finalul audierilor, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, Mihai Prodan a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind cerut mandat de arestare preventivă pe numele său.
„Urmare a deplasării la fața locului, organele de poliție au constatat că agresorul refuză să coopereze, se manifestă violent, împrejurare în care a distrus cu o secure geamul ușii de acces în imobil. Unul dintre agenții de poliție a fost urmărit pe drumul public de către agresor, care era înarmat cu o secure și un cuțit. Ulterior, agresorul, folosindu-se de secure, a distrus mai multe geamuri de la autospeciala din dotarea poliției, apoi refugiindu-se în locuința sa. Organele de poliție au procedat la imobilizarea sa. În urma probatoriului administrat, procurorul a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore. S-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și distrugere, fapte săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie, urmare a unor condamnări pentru fapte de violență”, a explicat Camelia Caragea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. În cursul zilei de sâmbătă Judecătoria Târgu-Jiu a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele individului violent, decizie pe care însă acesta a contestat-o în speranța că o instanță superioară va fi mai clementă cu el și va dispune o măsură mai blândă împotriva sa.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here