Angajații CEO, la mâna ministrului Raluca Turcan! Trebuie să emită un ordin caselor de pensii!

5987

* Casele de pensii, acuzate că vor respinge dosarele de pensionare ale minerilor și energeticienilor

Liderul sindical Nicu Bunoaica va fi primit astăzi, la 14.30, în audiență, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Acesta îi va cere să emită un ordin către casele de pensii, să aplice legea așa cum a fost ea votată, promulgată și publicată în Monitorul Oficial, fără ca funcționarii acestor instituții să mai caute motive de neaplicare, cramponându-se de problema plății contribuțiilor sociale.

Se teme că oamenii din CEO vor ajunge să-și caute dreptatea în instanță
,,Va fi o delegație de aproximativ zece colegi și vor fi și lideri ai organizațiilor sindicale din țară. Legea pensionării 197/2021 în condiții speciale trebuie aplicată. Ministerul Muncii mi-a comunicat să fiu mâine la minister, acolo unde vom avea discuții pe această lege cu doamna ministru Raluca Turcan”, a declarat Nicu Bunoaica.
Acesta a mai declarat că dacă ministrul Raluca Turcan nu va rezolva problema caselor de pensii care au de gând să respingă dosarele de pensionare ale angajaților CEO, va intra în greva foamei. Nicu Bunoaica se teme că salariații CEO vor fi puși pe drumuri, într-un final, și nevoiți să-și caute dreptatea în instanță.
În paralel, conducerea CEO a anunțat că din această lună va face angajări la companie, luând în calcul pensionarea a peste 3.000 de salariați pe legea 191/2021.
M.C.H

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here