S-a certat cu nevasta și i-a incendiat mașina. Autoturismul era folosit de fiul cel mare pentru a ajunge la serviciu

2808

După o ceartă violentă cu soția, un bărbat din comuna Crușeț și-a vărsat nervii pe mașina cumpărată doar de câteva luni de femeie pentru fiul lor cel mare. Pentru că băiatul a refuzat să-l ducă la un bar din comună, tatăl a luat un bidon de benzină, a aruncat combustibilul pe capota autoturismului și a aprins lichidul inflamabil cu o brichetă. Opelul Astra pe care tânărul îl folosea pentru a ajunge la serviciu, în Craiova, a ars în totalitate, ca o torță. Gorjeanul a fost condamnat, luna trecută, pentru violență în familie și distrugere.

Faptele de care este acuzat gorjeanul de 47 de ani s-au petrecut în vara anului trecut. Un vecin care a văzut mașina în flăcări a alertat autoritățile. O echipă de polițiști de la Târgu-Cărbunești a efectuat cercetarea la fața locului. La circa 6 metri față de mașină a fost identificat un bidon de cinci litri, topit parțial, în care se afla o cantitate de benzină.
Soția inculpatului, proprietara mașinii, a recunoscut că în recipientul din plastic cumpărase anterior benzină împreună cu socrul său, pentru a o folosi la o motocositoare.
Autovehiculul Opel Astra a ars în totalitate. Femeia a formulat plângere penală împotriva soțului său, susținând că în dimineața zilei respective a fost lovită de acesta cu palma și cu pumnul și izgonită din locuință cu fiul lor cel mic în vârstă de 3 luni.
În seara aceleiași zile, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a incendiat autoturismul pe care îl folosea fiul lor pentru a se deplasa la serviciu în municipiul Craiova.
Tânărul le-a spus polițiștilor că a fost sunat seara de tatăl său care i-a cerut să vină să îl ia de la cârciumă pentru a-l duce la un alt bar din localitate. Pentru că a fost refuzat, bărbatul s-a supărat și l-a amenințat că îi va face autoturismul praf cu securea.
Bărbatul consumă în mod excesiv băuturi alcoolice și este violent în familie, fapt recunoscut chiar de tatăl său.
Gorjeanul a recunoscut și regretat faptele la beție, el alegându-se cu arsuri pe mâini și pe piciorul stâng din cauza flăcărilor puternice.
Luna trecută, bărbatul din Crușeț a fost condamnat la 1.000 de lei amendă penală pentru că și-a bătut soția și la o pedeapsă 1 an și 4 luni închisoare pentru distrugere. Bărbatul nu va ajunge la închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, bărbatul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Crușeț sau Școlii Gimnaziale Crușeț, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Soția nu s-a constituit parte civilă în cauză. Sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Târgu-Cărbunești nu este definitivă.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here