VIDEO: Corpul de Control al IGPR, iar la IPJ Gorj! Audieri, în problema minorelor de la Hotel Gilort și a brancardierului bătut la Țicleni

18163

Corpul de Control al IGPR a venit, ieri, iar la IPJ Gorj, asta după controlul impus de crima de la Baia de Fier și de plângerile de amenințare neelucidate la secțiile de poliție din județ. De data aceasta, însă, verificarea a avut la bază prezența a zeci de minore la Hotel Gilort din Târgu Cărbunești, în februarie, fapt reclamat la DIICOT și la IPJ Gorj, cu probe concludente, care nu au făcut însă obiectul unui dosar penal. Plângeri in acest sens s-au făcut atât la vârful IPJ Gorj, cât și la cel al MAI și IGPR.

Lipsa de reacție a poliției la fapte de natura penală, sesizate de cetățeni, și erodarea imaginii poliției în Gorj, urmare a mai multor bâlbe ale agenților și ofițerilor abilități în instrumentarea și anchetarea unor dosare penale, a făcut obiectul unor noi verificări a Corpului de Control al IGPR.


Mai mulți ofițeri din cadrul IGPR au fost invitați, ieri, la discuții în sediul IPJ Gorj, persoane care fie au fost implicate în agresiuni făcute de polițiști, fie au reclamat fapte penale care nu au stârnit interesul anchetatorilor, deși opinia publică a taxat lipsa lor de reacție.


Printre persoanele audiate miercuri a fost și Ion Fugaru, consilier local la Târgu Cărbunești, fost administrator al Hotel Gilort din localitate.


Acesta a făcut publice, recent, mai multe imagini video care arată că la ore târzii dinnoapte, zeci de minore erau aduse de cetățeni de etnie romă in camerele de hotel ale unității din Cărbunești.


În imagini se vede clar cum tinerele, minore, sunt trase spre camere, urcă sau coboară scările însoțite de indivizi dubioși faptele fiind sesizate la DIICOT și la IPJ Gorj, dar, degeaba.


Erau presupuse fapte de natură penală, pornind de la trafic de persoane, trafic de minori, grup infracțional și până la prostituție.


Din păcate, polițiștii nu au reacționat ca atare, iar Fugaru a reclamat până la ministru MAI.
Acesta a confirmat că ieri a fost audiat de cei din Corpul de Control al IGPR pe tema minorelor aduse la hotel, fără știrea părinților ori apartinatorilor.
Ion Fugaru a fost anunțat că va primi un răspuns scris la sesizările sale.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here