Consilierii locali ai Opoziției din Vladimir cer demisia de onoare a primarului liberal

2187

Consilierii locali ai comunei Vladimir solicită, printr-o scrisoare deschisă, demisia de onoare a primarului liberal Ion Ianăși, ca urmare a sentinței la fond a Tribunalului Gorj, care îl condamnă pe acesta la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Sentința nu este însă definitivă, iar dosarul se afla pe rolul Curții de Apel Craiova, cu termen în septembrie.

Aleșii locali cer demisia primarului și urmare a controlului încheiat în luna iunie a anului curent de către verificatorii Camerei de Conturi Gorj, control efectuat pe ultimii trei ani.
,,Considerăm că (n.r. primarul) a condus defectuos activitatea primăriei, că a prejudiciat bugetul de stat și că a încălcat Constituția României prin faptele comise și, mai grav, a încălcat jurământul depus în fața Consiliului Local Vladimir”, se arată în document. Potrivit semnatarilor scrisorii, edilul ,,nu mai prezintă credibilitate, atât pentru cetățenii comunei Vladimir, cât și pentru consilierii locali, asta în urma faptelor existente”. ,,Cerem domnului președinte al organizației județene PNL, Dan Vîlceanu, să-și asume dacă îi mai dă credit în continuare primarului Ion Ianăși să conducă destinele acestei comune istorice, Vladimir. Cetățenii comunei Vladimir sunt foarte dezonorați de faptele pe care acesta le-a făcut și cer Consiliului Local să ia poziție și atitudine”, se subliniază în scrisoare. De altfel, în următoarele luni, consilierii locali amenință că vor boicota ședințele de consiliul local prin a nu vota proiecte sau amendamente venite din partea primarului Ianăși. ,,Precizăm și faptul că acesta are un comportament agresiv și vulgar în societate, cât și la serviciu, că jignește și umilește zilnic personalul primăriei fără motive, că nu prezintă documentele cerute în ședințele de consiliu local la solicitările consilierilor, că nu soluționează cererile cetățenilor, dar și că realizează lucrări din bani publici la sume fabuloase…”, spun aleșii locali. ,,Având în vedere cele relatate, cât și faptul că în ultima perioadă s-au sesizat mai multe aspecte negative în presă cu privire la faptele comise de Ianăși Ion, că a adus o imagine proastă comunei Vladimir, îl rugăm public să-și dea demisia de onoare”, se încheie scrisoarea consilierilor locali din Vladimir. Cert este că după controlul Camerei de Conturi o parte a angajaților primăriei trebuie să restituie bani înapoi UAT-ului, iar drumul spre Casa Memorială din Vladimir a costat o sumă exorbitantă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here