Premii obținute de elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni la Concursul ,,Cititul dăunează grav inculturii”

2557

Ca în fiecare an școlar, chiar dacă acesta a fost unul special, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Magheru” a organizat un concurs de literatură destinat elevilor claselor VII-XII. Acesta are patru secțiuni: poezie, dramaturgie, eseu liber și proză.
În calitate de profesor de limba română, am susținut participarea elevilor mei talentați din mediu rural, iar aflarea veștii că avem două fete câștigătoare mi-a bucurat sufletul. Așadar, ieri, 25 mai 2021, a avut loc în mediul virtual, pe platforma Google Meet, festivitatea de premiere a copiilor.
Astfel, Ochian Bianca Laura, din clasa a VIII-a, a obținut premiul al III-lea la secțiunea Poezie, iar Birău Ingrid Alexandra, clasa a VII-a, a ocupat locul al III-lea la Dramaturgie.
Fetele au fost extrem de entuziasmate să participe la această competiție literară: ,,Inima îmi bătea cu putere când mi-am auzit strigat numele la secțiunea Dramaturgie. Îi mulțumesc doamnei profesor Pânișoară Ștefania pentru îndrumare și șansa acordată.” – Ochian Laura Bianca.
,,Faptul că am câștigat un premiu care mi-a adus și primii mei bănuți munciți este o mare bucurie pentru mine.” – Birău Ingrid.
Totodată, doamna director Elena-Paula Hodoiu le-a felicitat pe cele două eleve care au adus prestigiu unității noastre de învățământ și a subliniat faptul că din partea dumneaei, ca de fiecare dată, avem toată susținerea.
În final, aș dori să mulțumesc în mod deosebit tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei competiții, fiindcă este tot mai dificil în condiții de pandemie să motivezi tinerii să participe. Domnul director al Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Magheru”, Marius Buzera, declara: ,,Tinerii și-au arătat interesul pentru acest concurs într-un număr destul de mare, fapt care ne-a bucurat”. Doamna director adjunct Carmen Vulpe a subliniat că este o onoare să fie inițiatorii competiției ,,Cititul dăunează grav inculturii”.
Doamnei bibliotecar Irina Dan, de asemenea, îi transmit în numele nostru sincere mulțumiri pentru modul în care a organizat activitatea. La rândul dumneaei, și-a exprimat recunoștința față de Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” pentru jurizarea imparțială a lucrărilor.
În final, îi felicit pe toți participanții și pe doamnele profesoare care i-au îndrumat fiindcă aceste preocupări merită încurajate pentru prevenirea abandonului școlar și pentru orientarea carierei.
Prof. Elena-Ștefania Pânișoară, Școala Gimnazială Nr. 1 Albeni, Școala Gimnzială ,,Constantin Săvoiu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here