Bratu: Vom relua activitatea de finanțare a Lyra Gorjului începând cu luna septembrie!

990

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu vrea să continue proiectul Lyra Gorjului, chiar dacă nu mai sunt bani pentru finanțarea orchestrei cel puțin până în luna septembrie. Directorul Bratu motivează faptul că numărul elevilor școlii s-a redus la 700 de la peste 1100 cat au fost in anul scolar trecut.

,,Vom susține Lyra Gorjului atât cât se va putea și orice firma de organizare. CJ Gorj acordă și bani pentru desfășurarea unor activități cultural artistice, plata drepturilor de autor, materiale etc. Lyra Gorjului este finanțată din capitolul drepturi de autori și nu are prevăzută o sumă fixă. Capitolul bugetar este alimentat din venituri proprii. Nu s-a mai intamplat ca finanțarea pentru Lyra Gorjului să nu se mai acorde”, a declarat Alexandru Bratu.

Legat de faptul că orchestra va fi sponsorizată de societatea civilă și de Muzeul Național Constantin Brâncuși, pentru următoarele două concerte, directorul ȘPA a declarat: ,,Mă bucur că au găsit soluții pentru cele două concerte. Suntem în imposibilitatea de a organiza și Festivalul de Folk, ori îl organizam doar două zile”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here