Criminalul din „Elodia 2” cere mai puțină pușcărie!

1990

Bărbatul din Târgu Cărbunești condamnat anul trecut la ani buni de închisoare pentru că și-ar fi omorât un prieten și i-a ascuns cadavrul, trupul neînsuflețit nefiind găsit nici până în prezent, dorește să stea mai puțin în spatele gratiilor. Dianu Felix are de executat o pedeapsă de 19 ani de detenție, el fiind încarcerat în toamna anului trecut, după ce împotriva sa a fost dispusă o sentință definitivă de condamnare. Săptămâna trecută, pe 25 martie, de Bunavestire, criminalul a depus însă la Tribunalul Gorj o solicitare de revizuire a sentinței prin care a fost condamnat la aproape două decenii de pușcărie. Cererea sa a fost înregistrată oficial și, deocamdată, nu a primit un termen pentru începerea procesului.
După intrarea în spatele gratiilor, Dianu Felix a reușit însă să achite o parte din daunele morale la care a fost obligat de către judecători, asta pentru a nu-i fi executată silit casa și restul proprietăților pe care le mai are. „Obligă inculpatul la plata sumei de 100.000 lei daune morale către partea civilă Nistor Dorinel, 100.000 lei daune morale către partea civilă Nistor Elena, 100.000 lei daune morale către partea civilă Nistor Emanoil Victor, 100.000 lei daune morale către partea civilă Nistor Sorin şi suma de 15.000 lei reprezentând despăgubiri civile către partea civilă Nistor Dorinel. Ia act că partea civilă Nistor Constantin a decedat în cursul cercetării judecătorești”, se arată în decizia instanței.
Persoana decedată este tatăl lui Daniel Nistor, bărbatul pe care Dianu Felix l-a omorât, după care i-a ascuns trupul. Faptele s-au produs în urmă cu mai bine de un deceniu.
Bărbatul condamnat pentru crimă a crezut mereu că va fi găsit nevinovat atâta timp cât autoritățile nu vor descoperi trupul neînsuflețit al victimei sale. Dianu Felix este al doilea român condamnat pentru crimă fără să existe cadavrul victimei, primul caz fiind cel al celebrului polițist Cristian Cioacă, din dosarul „Elodia”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here