Veste pentru mineri. Deputat: Suntem pe cale de a găsi o soluție de modificare a legii pensiilor

3682

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a purtat discuții cu liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de modificare a legii pensiilor, în vederea reducerii vârstei de pensionare în minerit.
„Am avut o discuție cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, cu privire la revendicările lor. Întâlnirea a fost bună în sensul în care sindicaliștii au înțeles că legea nu poate fi modificată așa cum propun ei, deoarece este neconstituțională. Totuși, suntem pe cale de a găsi o soluție de modificare a legii pensiilor, astfel încât să fie favorabilă pensionării, dar care să îndeplinească toate condițiile legale. Orice modificare a legii trebuie să fie abordată ținând cont de două criterii: contributivitate și condiții de muncă. Mereu m-am preocupat de angajații CE Oltenia, iar asta o demonstrează implicarea mea în asigurarea fondurilor pentru certificatele carbon. Însă ceea ce este esențial în această perioadă și acolo este focusul meu, este aprobarea planului de eficientizare a CE Oltenia”, a transmis parlamentarul de Gorj.
Salariații Complexului Energetic Oltenia solicită modificarea Legii pensiilor, astfel încât lucrătorii din unitățile de producție a energiei electrice și termice și unitățile de extracție a cărbunelui să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani. Este vorba despre drepturi pe care acum le au anumite categorii de artiști, cum ar fi balerinii, dansatorii, cascadorii sau clovnii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here