Interese! Noua clasă de economic de la Liceul Tehnic Motru, refuzată de IȘJ Gorj

2507

Conducerea Liceului Tehnic Motru și primarul municipiului, Cosmin Morega,au solicitat la IȘJ Gorj cât și Ministerul Educației înființarea unei clase de a IX- a cu profil economic în cadrul unității de învățământ. Înființarea clasei ar fi rezolvat și probleme profesorilor care riscă, o parte dintre ei, sa intre în restrângere de activitate, cât și necesitatea persoanelor juridice care se confrunta cu lipsa personalului(lucrător comercial) pentru desfășurarea activității în zona Motru.

IȘJ Gorj a refuzat în unanimitate cererea în CA-ul instituției asta deși în Inspectoratul Școlar sunt doi inspectori, din Motru, promovați politic. Este vorba despre Nicolae Rușeț, inspector școlar general adjunct, și Negrea Constantin, fost consilier local PNL și profesor la Colegiul George Coșbuc.

Cu doi inspectori la IȘJ, cu soția inspectorului general adjunct fost director al liceului Tehnic până de curând, Motru nu a putut să realizeze o clasă benefică pentru lucrul tehnic, ci dimpotrivă, oficialii educaționali din Motru nu au oferit nici măcar un vot pentru asta, ci dimpotrivă.

Se vrea, se vehiculează, chiar comasarea celor două licee din oraș, peste urmând să fie promovat Nicolae Rușeț, adjunct Negrea și, șoc, inspector școlar general Lelia Rușeț, nevasta inspectorului scolar adjunct. Pe linie politică, Lelia Rușeț ar fi în cărți să ii preia locul liberalei Cochină. Nicolae Rușețu a fost șeful comisiei de verificare a dosarelor directorilor de școli, numiți fără concurs, în ultima lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here