Amenzi majorate pentru cei care nu distrug ambrozia

1905

Guvernul a majorat, în ședința de miercuri, amenzile pentru persoanele fizice și juridice care nu distrug ambrozia, unul dintre cei mai puternici alergeni.
În baza noilor norme metodologice, controalele terenurilor pot fi realizate și de Garda de Mediu, și de Poliția Locală, nu doar de primării.
De asemenea, hotărârea de guvern mai prevede prelungirea perioadei privind al doilea control asupra terenurilor infestate, în intervalul 6 iulie – 31 octombrie al fiecărui an şi creşterea nivelului de sancţionare cu amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 la 20.000 de lei pentru persoanele juridice care nu respectă prevederile legale privind distrugerea ambroziei.
Ambrozia face parte dintr-o familie de buruieni și este considerată un alergen. Aceasta crește pe câmpuri, dar și în zonele neîngrijite de la marginea orașului sau din zonele virane. Răspândirea polenului de ambrozie are loc de la sfârșitul verii și până la începutul toamnei, moment în care apar alergiile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here