Unde ajung primele doze de vaccin anti-COVID-19

1016

Dozele de vaccin din prima tranşă vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, primele doze de vaccin ajung la Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, la Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“, la Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“ (inclusiv secţia externă modulară Pipera), la Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca, la Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa, la Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“, Craiova, la Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, la Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare, la Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava şi la Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

Avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C. De asemenea, în această perioadă vor începe activităţile de training a personalului vaccinator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here