Restricții ridicate parțial la Țicleni

2379

Doar două localități din județul Gorj se mai află în scenariul roșu. Este vorba despre Arcani și Stănești, în prima comună rata de infectare cu noul coronavirus fiind de 4,36 cazuri la mia de locuitori.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis miercuri, 9 decembrie, ridicarea unor restricții impuse în orașul Țicleni. Aici, rata de infectare a scăzut, în ultimele 14 zile, de la indicele 3,28 la 1,97, însă se menține mai mare de 1,5 cazuri la mia de locuitori.
De aceea, pentru perioada 10-23 decembrie, la Țicleni se stabilesc următoarele măsuri: „Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului”, au decis autoritățile.
Aceste măsuri se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Totodată, „se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului”. Se permite inclusiv activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
Este interzisă însă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.
Alte 15 localități se află în scenariul galben. Municipiul Târgu-Jiu se menține în scenariul verde.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here