Cu Pandurii ca în roller coaster! Gorjenii, învinşi de lider

1434

Pandurii le oferă palpitaţii fanilor care au rămas alături de echipă. Trupa gorjeană a pierdut, sâmbătă, şi ultimul meci din 2020. Echipa lui Călin Cojocaru a fost învinsă, pe Municipal, de FCU Craiova (2-3), după un meci în nota obişnuită a gazdelor. Pandurii nu a jucat nimic în prima repriză, când a avut noroc că a încasat un singur gol. Reuşita oaspeţilor i-a aparţinut lui Marius Avram (19), evident după o fază fixă. Doljenii au lovit şi bara de două ori. La fel ca în multe meciuri, Pandurii s-a trezit în partea secundă, iar Steven Goma a marcat primul său gol după o centrare a lui Grecu (46). Tânărul atacant francez a lovit şi bara după o nouă acţiune iniţiată de Grecu (53). FCU a revenit în avantaj în minutul 60, când Albu a transformat impecabil o lovitură liberă din marginea careului. Pandurii au protestat vehement înainte de gol, considerând că nu a existat fault la contactul premergător. Totuşi, gorjenii au revenit în meci prin Gabi Dodoi, care a fructificat din careu, în stil de atacant pur, o pasă a lui Goma. Aceiaşi jucători puteau să le vină de hac liderilor în minutul 85, când Dodoi a fost lansat excelent de atacantul de culoare, dar Popa a avut un reflex miraculos. A urmat imediat o contră, iar Andrei Ciolacu a fructificat pasa lui Valentin Munteanu (85). Fotbalul pare nedrept, dar locul Pandurilor în clasament rămâne neschimbat. Echipa lui Cojocaru iernează ca ,,lanternă roşie”.
Pandurii Târgu Jiu – FCU Craiova: 2-3 (0-1)
Pandurii Târgu Jiu: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.), Diau, Moisie, Al. Vasilescu (46, Andr. Pleșa) – Jaiteh – Dodoi, Remacle, Bauben (64, Andr. Dobre), Bunga – Goma. Rezerve: Iovicin, Al. Oprița – Simionescu, Leo. Gheorghe, R. Cojocaru, Zaborowski, Peia. Antrenor secund: Cristian Popescu
FCU Craiova: Rob. Popa – Paramatti, Gugu (cpt.), M. Avram, Criștiu – Dr. Albu, Stoenac (89, Anghelina) – Cacheiro (82, Val. Munteanu), Rob. Răducanu (54, Raicea), Cl. Bălan – Compagno (54, Andr. Ciolacu). Rezerve: Mogoșanu – I. Zanfir, Vl. Pop, Blidar, Zimța. Antrenor portari: Valentin David.

Cojocaru: ,,Nu avem nici noroc”
Antrenorul Călin Cojocaru a declarat, după un meci pe care l-a văzut din tribune, că echipa sa a fot lipsită de şansă, iar diferenţa din clasament nu s-a observat. Din nou, timişoreanul a taxat prestaţia arbitrilor. ,,Jucăm fotbal, dar nu avem nici noroc. Astăzi, în loc să facem 2-1 sau 3-2 noi, au făcut adversarii. În prima repriză au fost mai buni ca noi, am început meciul modest, dar în a doua repriză am fost noi mai buni. Am şi marcat de două ori, ne-am şi creat multe ocazii, dar, din păcate, arbitrul le-a dat atâtea lovituri cât a fost nevoie să ne bage mingea în poartă. Nu ştiu de ce am început timorat astăzi, le-am spus să nu se uite la clasament, deşi e dureros pentru noi că suntem pe ultima poziţie. Am avut forţă şi ne-am revenit în repriza a doua. Nu cred că aţi văzut că e o echipă pe primul loc şi alta e pe ultimul. Vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudine şi modul cum s-au comportat. Rezultatele, într-adevăr, nu au fost ok şi echipa aceasta nu este de ultimul loc. Am jucat fotbal în fiecare meci, dar, din păcate, nu poţi să formezi un lot aducând 30 de jucători într-un timp aşa scurt”, a declarat tehnicianul gazdelor.
Fost antrenor cu portarii şi secund la Târgu Jiu, Valentin David, a admis că echipa sa a avut şi un dram de noroc în finalul partidei.,,Știam că vom avea un meci greu, iar pentru asta trebuia să fim concentrați din primul și până-n ultimul minut. Nu am fost aşa mereu. Nici n-am intrat bine pe teren în partea secundă și am fost egalați, după care iar am luat-o de la capăt. Am avut și noroc la faza în care a ratat atacantul gazdelor (n.r – Gabriel Dodoi), iar noi, pe contraatac, am dat gol. Cam așa se scrie istoria la fotbal. Atâta timp cât am câștigat, consider că e logic ca rezultatul să fie echitabil. Mă bucur că am luat cele 3 puncte”, a spus David.Pandurii are 7 puncte în 15 meciuri, un bilanţ ruşinos, indiferent de condiţiile care sunt la echipă. În schimb, FCU este lider şi singura echipă neînvinsă, cu 30 de puncte din 14 partide.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here