Bălăeț pune presiune pe handbaliste: Am încredere că ne vom instala pe primul loc după acest turneu

1728

CSM Târgu Jiu întâlnește, astăzi, de la ora 16.20, formația CSU Oradea în primul meci oficial al noului sezon. Turneul de debut pentru elevele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache se dispută la Sfântu Gheorghe, în Sala Sepsi Arena. Primul joc se anunță unul extrem de dificil, deoarece gorjencele dau piept cu una dintre contracandidatele la promovare. Din fericire, aproape tot lotul CSM-ului este valid pentru primele confruntări. Directorul clubului, Robert Bălăeț, a declarat că așteptările sunt mari, deși ritmul de joc este foarte solicitant.
,,Din fericire, toate fetele sunt apte, mai puțin Ana Diaconescu, care are o problemă medicală la genunchi și nu a făcut deplasarea. Testele au ieșit bine și s-a plecat la drum în formulă aproape completă. Va fi un turneu foarte greu, ținând cont că, după atâta pauză, o să se joace în fiecare zi. O să avem patru meciuri, dar sper că o să putem face față acestui turneu și o să ne întoarcem cu cât mai multe victorii. Ne propunem să câștigăm orice meci, nu numai în acest turneu, ci în toate turneele pe care le vom juca. Întâlnim două echipe, Oradea și Deva, care trag la promovare. Din informațiile pe care le avem, Gloria Bistrița va deplasa în jur de 6 handbaliste de la prima echipă și o să fie un meci foarte dificil. Am încredere în echipă și în staff că se vor descurca și vor veni cu cât mai multe victorii acasă, ca să ne instalăm pe primul loc după acest turneu”, a declarat oficialul echipei gorjene.
Din Seria B mai fac parte CSU Reşiţa, CSU Timişoara, CSM Deva, CNE Sf. Gheorghe şi CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Plecăm cu gândul la promovare
Handbalistele de la CSM Târgu Jiu sunt montate pentru primul turneu al noului sezon. Interul formației noastre, Ira Zinatullina (20 de ani) este fericită că așteptarea a luat sfârșit, iar sportivele se pot întoarce pe parchet. Cu toate acestea, ucraineanca avertizează că partidele vor fi foarte dificile. CSM Târgu Jiu își propune să ajungă în Liga Florilor la finele actualului campionat.,,Am văzut seria noastră și după părerea mea nu este deloc ușoară. Fiecare echipă are cu siguranță jucătoare bune, dar eu am foarte mare încredere în echipa mea și cu siguranță ne vom face treaba așa cum trebuie. Nu pot să spun cine este cel mai dificil adversar. Noi trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare adversar și fiecare meci în parte. Trebuie să muncim cât mai mult pe teren ca să putem ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim. Pentru mine, faptul că jucăm este un motiv de bucurie, indiferent de formatul competiției. Într-adevăr, nu este ușor să joci 4 meciuri în patru zile, dar cu dorința de a juca pe care o avem noi în acest moment, putem face o figură foarte bună și suntem pregătite pentru o astfel de provocare. Plec la drum în noul sezon cu gândul de a promova. Ceea ce gândesc eu coincide cu obiectivul clubului nostru, adică promovare în Liga Florilor. Sper să ne autodepășim, să fim unite și să tragem toate pentru acest obiectiv!”, a declarat Zinatullina.Spusele Zinatullinei sunt întărite și de o altă jucătoare de bază din sezonul trecut, Valentina Toader (23 de ani). Interul le cere colegelor sale să fie concentrate și determinate, chiar dacă meciurile se joacă la foc automat. ,,Am încercat să rămânem cât mai conectate, chiar dacă totul a fost o incertitudine. Orice meci va fi dificil. Venim după o lungă perioadă de pauză și cred că toate echipele vor juca cu determinare și ambiție. Primul turneu este la Sfântu Gheorghe, într-un sistem nou pentru noi, destul de dificil, pentru că nu avem pauză între cele 4 meciuri. Trebuie să rămânem cât mai concentrate din toate punctele de vedere. Federația a venit cu un nou sistem, foarte greu, zic eu, dar trebuie să fim cât mai pozitive si să jucăm, pentru că asta ne doream încă de la începutul pregătirii. În primul rând, să fim sănătoase, asta este cel mai important. Obiectivul este clar promovarea, iar noi trebuie să strângem cât mai multe puncte, iar la sfârșit când vom trage linie, să fim acolo unde ne-am propus”, a spus jucătoarea gorjeancă.După partida cu bihorencele, programul gorjencelor este următorul: CSM Târgu Jiu – CSU Reşiţa (3 decembrie, ora 16.20), CSM Târgu Jiu – CS Gloria Bistrița (4 decembrie, ora 13.40), CSM Târgu Jiu – CNE Sf. Gheorghe ( 5 decembrie, ora 10.00).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here