Persoanele sărace şi cele vârstnice, ajutate de Societatea ortodoxă a femeilor

1813

În contextul evoluţiei pandemiei de coronavirus fundaţia ,,Societatea ortodoxă a femeilor’‘ din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a realizat o serie de acţiuni umanitare şi de susţinere a activităţii din spitale, pachetele cu alimente, materialele de protecţie şi produsele igienico-sanitare fiind doar câteva din mijloacele prin care membrele Fundaţiei amintite au venit în ajutorul persoanelor aflate în nevoie, bătrânilor şi cadrelor medicale.
Cea mai recentă activitate umanitară desfăşurată de Fundaţia ,,Societatea ortodoxă a femeilor’‘ a vizat mai multe persoane dezavantajate din punct de vedere social, practic opt persoane cu dizabilităţi primind pachete cu alimente, iar un preot din cadrul Sectorului de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei a săvârşit slujba de sfinţire a locuinţei beneficiarilor, cu rescpectarea măsurilor sanitare impuse de lege în contextul epidemiologic actual. De generozitatea şi altruismul membrelor Fundaţiei ,,Societatea ortodoxă a femeilor“ s-au bucurat şi cadrele medicale aflate în prima linie în lupta virusului şi a bolii Covid-19, mai multe materiale de protecţie fiind donate în acest sens unităţilor medicale(4500 de viziere pentru personalul medical).
Doamna Adriana BURSUC, reprezentanta Fundaţiei ,,Societatea ortodoxă a femeilor“ spune despre relaţia specială pe care a dezvoltat-o cu beneficiarii şi care se concretizează prin acţiuni caritabile cu fiecare prilej: ,,Aceste persoane beneficiază de ajutorul nostru destul de des. De aproximativ 10 ani de zile, încercăm să îi ajutăm cu ce putem. Am achiziţionat pentru ei o mașină de spălat, i-am ajutat cu materiale igienico-sanitare, să îşi igienizeze locuinţa, să o văruiască, i-am ajutat cu mobilier, cu haine şi cu hrană, care este cea mai mare nevoie a lor. În acest sens, nu doar cu ocazia Sărbătorilor importante, ci cu fiecare prilej posibil, am dus alimente, prin intermediul unor persoane care au vrut să facă milostenie. În perioada pandemiei, le-am înlesnit printr-o organizaţie creştină să primească de două ori pe săptămănă masă caldă. În perioada aceasta, vor primi şi un set de produse igienico-sanitare şi alimente, pe lângă îmbrăcăminte“.
Persoanele aflate la vârsta a treia s-au aflat şi ele în atenţia fundaţiei ,,Societatea ortodoxă a femeilor“, astfel că au fost identificate mai multe persoane singure, fără sprijin, cărora le-a fost furnizată masa caldă. De asemenea, din fondurile proprii ale fundaţiei au fost achiziţionate medicamnete pentru persoanele vârstnice, le-au fost plătite facturile la energie electrică şi gaze naturale, pe lângă alte servicii necesare persoanelor respective.
Marius Stochiţoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here