Șef din CEO: „Vom păstra undeva la 50% din activitatea care are legătură cu cărbunele”

1120

Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca reprezentanții Comisiei Europene să aprobe planul de restructurare și decarbonare. Planul a fost trimis pe 31 august la Bruxelles.
„Suntem în așteptare. Evaluarea este în derulare, ceea ce nu e un motiv de îngrijorare, e ceva firesc, pentru că durata planului este foarte amplă (5 ani), este o sumă foarte mare (3,5 miliarde euro), iar ajutorul de stat individual pe care vrem să-l accesăm are și o componentă de fonduri UE, schemă la care pot fi mai multe companii eligibile, ceea ce presupune o mare complexitate. Suntem în perioadă de prenotificare, ne așteptăm la întrebări și solicitări de clarificare, iar ulterior vom ajunge la faza finală, cea de notificare, pe care sperăm noi să o vedem închisă până la finalul anului”, a precizat, la Profit Energy.Forum, Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului companiei.
Planul de investiții al CE Oltenia este pe cinci ani. El presupune și investiții în capacități noi. „Vom păstra undeva la 50% din activitatea care are legătură cu cărbunele, fie că este vorba despre minerit, fie despre capacități energetice care au legătură cu cărbunele, pentru o perioadă ulterioară celei de restructurare”, a mai precizat oficialul din cadrul CEO.
Investițiile noi se referă la grupurile pe gaze de la Ișalnița și Turceni. Ele vor fi puse în funcțiune, conform planului, în 2026. Investițiile în parcurile fotovoltaice vor fi date în funcțiune mult mai devreme, în anul 2023, preconizează șefii companiei energetice.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here