Centura Târgu-Jiului, drumul expres și podul de la Lainici, promise din nou. „Vor fi semnate contractele”

1673

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în Gorj, reluarea unor proiecte de investiții importante pentru județ. Este vorba despre centura municipiului Târgu-Jiu, drumul expres Craiova-Târgu-Jiu sau podul de la Lainici. „Proiectele de investiții se derulează după un anumit ritm. Că s-a suprapus acum, pe momentul acesta de campanie, este o pură întâmplare, să știți. Rezolvarea problemelor o facem în orice moment, indiferent dacă sunt sau nu sunt alegeri”, a spus Orban, referitor la proiectele anunțate înainte de alegerile locale.

Contractul pentru restul lucrărilor care au mai rămas de executat din centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu va fi semnat în cel mult zece zile, a promis Orban. „Proiectul a început demult, el trebuia finalizat în 2016. A fost semnat contractul cu o firmă, până la urmă s-a ajuns la rezilierea contractului, iar când s-a reluat licitaţia, firma care a participat la licitaţie, vechiul guvern a refuzat să semneze contractul. Sunt în măsură să vă informez că va fi semnat contractul de construcție pentru restul lucrărilor care au mai rămas de executat din Centura Târgu-Jiu, în termen de maxim zece zile. Instanţa de fond s-a pronunțat pe litigiul dintre firma care a fost câștigătoare şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-a luat decizia să nu se mai facă apel şi, în baza deciziei instanţei de fond, urmează ca în termen de maxim zece zile, în baza informațiilor puse la dispoziţie direct de managementul CNAIR, să se semneze contractul, astfel încât să se reia lucrările la Centura Târgu-Jiu”, a declarat primul-ministru Ludovic Orban. De asemenea, un proiect foarte important pentru Gorj este drumul expres Craiova-Târgu-Jiu. „Privitor la acest proiect pot să vă spun că până la data de 15 septembrie va fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, care este necesar pentru a putea începe construcția acestui tronson de drum expres, care va face legătura dintre Târgu-Jiu şi, practic, coridorul de transport din sud, care trece prin Piteşti, Craiova, Turnu Severin, practic pe regiunea DN6”, a punctat Orban. O altă investiție promisă este podul de la Lainici. „Tot legat de infrastructura rutieră, podul de la Lainici, care nu înţeleg de ce nu a fost reabilitat, modernizat, în cadrul contractului care a existat pe tronsonul Bumbești Jiu-Petroșani, şi în privința acestui pod angajamentul CNAIR-ului este de semnare a contractului, dacă nu mă înșel, în data de 8 septembrie, va fi semnat contractul pentru reabilitarea acestui pod, care creează extrem de multă nemulţumire tuturor celor care tranzitează DN66”, a conchis Orban, spunând că a venit cu „tolba plină” la Târgu-Jiu.
Rămâne de văzut dacă acestea sunt doar niște promisiuni fără acoperire, așa cum se întâmplă de regulă înaintea fiecărei campanii electorale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here