Un poliţist din Târgu-Jiu, la datorie și în timpul liber

1220

Un bărbat de 47 de ani, din Târgu-Jiu, care a tâlhărit o femeie în timp ce se afla pe o stradă din Târgu-Jiu, a fost imobilizat, ieri, în jurul orei 06.00, de un poliţist aflat în timpul liber, după o urmărire pe o distanță de aproximativ 60 de metri. Bogdan Chirițoiu se afla în locuința sa, când a auzit strigătele de ajutor ale victimei. ,,Un polițist de 32 de ani, din Târgu- Jiu, aflat la domiciliu, în timpul liber, a fost trezit de strigătele de ajutor ale unei femei, care se auzeau din fața casei acestuia. De îndată, polițistul a ieșit afară și a constatat că o vecină fusese deposedată, prin violență, de poșetă, de către o persoană necunoscută de sex masculin, care fugise cu geanta femeii. Colegul nostru a pornit în urmărirea bărbatului și a reușit să-l prindă și să-l imobilizeze, până la sosirea polițiștilor de siguranță publică, care l-au condus la sediul poliției”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 47 de ani, din Târgu-Jiu, ar fi exercitat acte de violență asupra victimei și i-ar fi smuls poșeta, în care avea un portofel cu bani, documente și alte obiecte personale.,,Femeia de 40 de ani, din localitate, care se deplasa pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, spre serviciu, victimă a infracțiunii de tâlhărie, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar geanta i-a fost restituită de către polițiști”, a mai declarat Miruna Prejbeanu. Polițistul erou este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr”, Câmpina, promoția 2012 și a fost repartizat să-și desfășoare activitatea la IPJ Caraș Severin, până în anul 2016, când s-a transferat la IPJ Gorj, ca ajutor de șef de post în cadrul Postului de Poliție Ciuperceni. ,,În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, în care polițiștii continuă cercetările, pentru luarea măsurilor legale față de persoana bănuită de săvârșirea faptei”, a încheiat Miruna Prejbeanu.

Reacția polițistului care a prins un tâlhar
Omul legii a fost felicitat într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Române. ,,Cum să îți începi prima zi de concediu, ca polițist? Bogdan, colegul nostru din Târgu-Jiu, a fost trezit la propriu de țipetele unei femei, care ulterior, s-a dovedit a fi chiar vecina acestuia.
Bogdan povestește: <<Imediat am sărit din pat și m-am uitat pe geam, numai să văd cum un individ trăgea de geanta unei femei, pe care, în cele din urmă, a reușit să o smulgă. Am ieșit repede din casă…ce haine…ce încălțăminte, așa am fugit după el, în pijama. L-am prins destul de repede, iar replica lui când l-am ajuns din urmă a fost monumentală!>>”, a fost reacția polițistului.Acesta a avut parte de o adevărată surpriză, după ce a reușit să-l prindă pe bărbatul de 47 de ani. Tâlharul i-a spus că sună la Poliție. ,,Păi….sunt polițist!”, i-a transmis Bogdan Chirițoiu, moment în care tâlharul l-ar fi întrebat ,,de ce?”.,,Cu așa replică completăm și noi: De meserie! Bogdan, ești confirmarea zicalei: <<Omul potrivit la locul potrivit>>!Să ai concediu fain tare și cum spunem noi…fără evenimente! „, se mai precizează în postarea de pe pagina de Facebook a Poliției Române.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here