Locuința unui cetățean din Berlești, transformată în depozit de gunoi pentru Salubris Gilort!

2130

Salubris Gilort, firma condusă de fosta primăriță de Berlești, Maria Dumitrașcu, este indicată drept vinovată pentru transformarea gospodăriei unui cetățean al comunei, în depozit ilegal de gunoi. Mai precis, pe terenul deținut în satul Lihulești, de Cornel Lihu, cetățean plecat din localitate, omul lăsându-și gospodăria în mâinile unui angajat al Salubris, s-a depozitat, ilegal, deșeuri, aduse, culmea, de la Salubris Gilort, firmă care nu deservește localitatea. Interesant este că, șofer pe mașina de gunoi a Salubris, autoturismul cu care a fost adus un container de 7 mc, care a fost depozitat pe terenul lui Lihu Cornel, este chiar ginerele directoarei Dumitrașcu.

Mai multe deșeuri aduse de la Salubris Gilort au fost incendiate, în ultimele zile, pe proprietatea cetățeanului Cornel Lihu, în lipsa sa, de către angajatul Salubris Gilort, Constantin Colgiu.
Acest lucru este cercetat, în prezent, atât de Garda de Mediu Gorj, ai cărei reprezentanți s-au deplasat deja la fața locului, cât și de poliție. Singura care a luat apărarea salariatului, învinuit de incendierea deșeurilor, a fost chiar directoarea Salubris Gilort, care a spus că în cauză s-ar fi înregistrat un banal ,,accident”.

A aterizat în curtea lui Lihu, la câteva case de locuința lui Colgiu
Dumitrașcu se referea, mai exact, la containerul ajuns pe proprietatea lui Cornel Lihu, care ar fi căzut din mașina de gunoi. Directoarea de la Salubris, de loc din Berlești, nu a spus nimic, în schimb, despre incendierea containerului și alte deșeuri. Această operațiune fiind făcută de subalternul Colgiu.
Localnicii din Lihulești au sesizat însă autoritățile, pentru că în zonă nu se putea respira de fumul iscat de la arderea necontrolată a deșeurilor, în zonă fiind poluare și zgomote de explozii de la spray-urile care pocneau în foc.

Dosar penal în cercetare
Poliția Stoina cercetează cauza de la Lihulești, iar cei de la Garda de Mediu au legătura cu conducerea Salubris Gilort, firmă care încă nu își explică cum au ajuns deșeurile în Berlești, atât timp cât societatea nu prestează în această comună.
Reamintim că, Salubris Gilort a fost amendată de mai multe ori de Garda de Mediu pentru depozitare necontrolată de deșeuri la Târgu-Cărbunești. De asemenea, firma a încercat de mai multe ori să scape de angajați, încercând să-i bage ilegal în șomaj tehnic.
În timpul stării de urgență, Maria Dumitrașcu a anunțat pe rețelele de socializare că a demisionat din funcția de director al Salubris Gilort.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here