Serviciul de apă și canal din Bălești, dat în concesiune. Contract pe șapte ani!

2651

Primăria Bălești caută un operator care să preia, prin concesiune, serviciul de alimentare cu apă și canalizare al comunei. Durata concesiunii este de șapte ani. Contractul este estimat la peste 2,6 milioane de lei.

Serviciul de alimentare cu apă și canalizare al comunei era administrat, până în prezent, de către societatea aflată în subordinea Consiliului Local Bălești, respectiv SC UTIL LOCAL SRL.
Conform politicilor de mediu, aprobate la nivel național și european, serviciile de alimentare cu apă și canalizare trebuie asigurate cu personal specializat, cu operatori economici care să obțină atât autorizațiile și licențele de funcționare, cât și acreditarea de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANSRC).
„Cum comuna Bălești nu a obținut licența de prestare a serviciului de la ANSRC, în termenul legal, prevăzut de legislația în vigoare, se impune concesionarea serviciilor publice de apă și canalizare unui operator în urma organizării unei proceduri de licitație deschisă cu anunț de participare simplificat”, se arată în studiiul de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului de apă și canalizare.
Potrivit caietului de sarcini, nivelul tarifelor nu poate depăși costurile efective ale serviciilor prestate plus un profit rezonabil de 10%.


Autoritățile locale estimează un consum anual de apă de 165.100 metri cubi, iar pentru canalizare – 32.900 metri cubi, ceea ce reprezintă 20% din consumul estimat de apă. Astfel, valoarea totală a contractului pe șapte ani ajunge la 2.679.124 de lei.
Operatorul care va câștiga licitația va plăti primăriei o redevență de cel puțin 2% din totalul încasărilor anuale.
Comuna Bălești are peste 7.000 de locuitori. Lunar, primăria încasează de la populație și agenți economici circa 26.000 de lei, pentru apă și canal.
Firmele interesate de această licitație pot depune oferte până pe data de 24 iunie.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. Nu merge! Aparegio – firma pisdistă, are nevoie de plata aceleiași sume; o dată pentru apă, iar încă o dată pentru canalizare. Pe lângă asta, cetățeanul trebuie să plătească orice cantitate inventată de firma pisdistă – cu șef pensionar, uns de pisdiștii lu cârciumaru.
    În concluzie, ori predați sistemul către pisdiști în condițiile lor, ori ADIA și gașaca de partid nu vor depune ofertă. Deja, prin aducerea relicvei călinoiu la ADIA, mafia se regrupează la grămada cu banii nemunciți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here