Rețeta săptămânii – Prăjitură cu ciocolată albă şi afine

1760

Ingrediente
1 pachet biscuiţi subţiri, 300 g ciocolată albă, 500 ml smântână, 1 plic gelatină, 1 plic zahăr vanilinat, 200 g afine

Pentru sirop
4 linguri zahăr, 200 ml apă

Mod de preparare
Se încălzește într-un vas 200 ml de smântână. Se adaugă ciocolata albă rasă şi se amestecă până se topeşte, se ia de pe foc și se pune vasul la frigider pentru câteva ore. Se bate smântâna rămasă cu zahărul vanilinat până devine frişcă, după care se amestecă cu crema de ciocolată. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se amestecă cu crema. La final, se adaugă o parte din afine și se amestecă. Se îmbracă o formă în folie alimentară şi se întinde un strat de cremă, după care unul de biscuiţi şi se alternează până când se termină ingredientele, deasupra fiind un strat de cremă. Pentru sirop, se topeşte zahărul într-o cratiţă, iar când devine auriu se toarnă apa. Se amestecă şi se dă deoparte.Se serveşte prăjitura cu sirop de zahăr ars şi decorată cu afine.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here