Post important vizat de un parlamentar de Gorj

2218

Parlamentul a demarat procedura pentru alegerea unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.
ANRE este o instituție publică independentă, care reglementează piețele de energie electrică și de gaze naturale.
În luna aprilie expirau mandatele a trei membri ai Comitetului de Reglementare al ANRE, dar, fiind starea de urgență, mandatele au fost prelungite cu încă trei luni. Vicepreședintele Henorel Soreață a renunțat la funcție anul trecut și a fost numit vicepreședinte Marian Neacșu.
Cele trei posturi vacante revin PSD, PNL și Pro România.
Cea mai mare luptă se va da în PSD, pentru că mai mulți social-democrați și-au anunțat intenția de a candida. Este vorba de Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Gheorghe Marin, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, Valeriu Steriu, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, și senatorul de Gorj Scarlat Iriza, membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat.
Senatorul PSD Gorj spunea, în primăvară, că din această poziție va putea ajuta Complexul Energetic Oltenia.
Candidaturile pot fi depuse până pe 4 iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here