Parcurile din județ au fost redeschise publicului! Spațiile de joacă, încă închise!

1132

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul de libertate pentru gorjeni. Parcurile din fiecare oraș au fost redeschise accesului publicului, cu excepția locurilor de joacă pentru copii, acestea rămânând în continuare închise.

Vineri, parcurile din întreg județul au fost redeschise, odată ce România a ieșit din starea de urgență și a intrat în starea de alertă. De acum, gorjenii pot efectua plimbări alături de membrii familiei, pot sta la aer curat și face sport în parcurile publice, asta după ce, acestea din urmă au fost închise în ultimele două luni.,,Accesul în Parcul Municipal ,,Constantin Brâncuși”, Parcul Coloanei Fără Sfârșit, parcul de pe insuliță, parcurile din Mioriței și Olari, Parcul Miloșescu și în cele două zone de agrement – Drăgoieni și Preajba, este din nou permis, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus, conform Hotărârii nr. 24 din 14 mai 2020 emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Sunt exceptate locurile de joacă pentru copii, care vor rămâne, în continuare, închise.Respectând măsurile de distanțare, evitând zonele aglomerate și purtând masca în spațiile publice închise, ne vom proteja mai eficient împotriva acestui virus care a afectat întreaga planetă”, a anunțat, vineri, Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu-Jiu.
Și parcurile din Rovinari au fost luate cu asalt weekendul trecut, odată ce autoritățile locale le-au declarat redeschise rovinărenilor. ,,Intrăm, începând de astăzi, într-o nouă etapă a luptei noastre cu coronavirusul COVID-19. Trecem de la Starea de Urgență, la Starea de Alertă! (…) Pe lângă respectarea normelor de igienă, distanță socială, evitarea locurilor aglomerate, vom fi nevoiți să purtăm măști de protecție atunci când ne aflăm în spații publice închise sau în mijloace de transport în comun. Legea vine și cu o anumită relaxare în ceea ce privește deplasarea în interiorul localității, deplasări pentru care nu mai este necesară declarația pe proprie răspundere, se vor deschide saloanele de înfrumusețare, frizeriile, cabinetele stomatologice. Totodată, este permisă deschiderea parcurilor, lucru pe care l-am făcut și noi, la Rovinari, începând de astăzi. Atenție, însă! Locurile de joacă rămân închise cel puțin 30 de zile, perioadă în care suntem în Stare de Alertă. Rămân în continuare închise terasele, restaurantele și cafenelele, iar pentru deplasări în afara localității de domiciliu este necesară în continuare completarea declarației pe proprie răspundere, declarație pe care o puteți găsi atașată alăturat. Trebuie să fim în continuare vigilenți, să respectăm recomandările autorităților, măsurile de igienă și distanță socială, pentru că, numai așa vom trece cu bine peste această grea încercare la care suntem supuși cu toții. Să fiți sănătoși și încrezători!”, anunța vineri, 15 mai, primarul orașului Rovinari, Robert Filip.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here