Cămin ridicat de la zero într-o comună din Gorj

7821

O nouă investiție cu fonduri guvernamentale într-o localitate din Gorj. În satul Scrada din comuna Berlești va fi ridicat de la zero un cămin cultural modern. Imobilul va avea o capacitate de 170 de locuri.

Compania Națională de Investiții achiziționează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru căminul cultural din satul Scrada, comuna Berlești.
Căminul cultural va fi structurat pe două niveluri, P+1Etaj parțial. La parter va fi un foyer de circa 48 de metri pătrați și tot aici va funcționa o sală multifuncțională de peste 140 de metri pătrați.
La etaj vor fi amenajate un spațiu expozițional și o sală multifuncțională de capacitate mai mică.
„Construit după standarde europene, Căminul Cultural Scrada poate deveni un veritabil centru cultural, în comuna Berlești, cu două săli multifuncționale, un centru comunitar de informație și cultură, coeziune socială, generând astfel creșterea gradului de acces și de participare a populației rurale la viața culturală”, anunța primarul Iulian Berlescu, în primăvară, când a fost aprobată finanțarea pentru acest proiect.

Dotări moderne
În plus, căminul va beneficia de dotări moderne. Se vor achiziționa, între altele, 175 de scaune pentru spectatori, un videoproiector și ecran de proiecție, un mixer audio și amplificator, un sistem de lumini și de sonorizare, microfoane, o cameră video, birouri și scaune. Mai mult, se vor cumpăra 20 de costume populare pentru fete și băieți, dar și instrumente muzicale (acordeon, vioară, fluier sopran și chitară electrică).

Termene!
Valoarea estimată a investiției este de 2,1 milioane lei, fără TVA. Durata totală de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Firmele de construcții au termen până pe 26 mai, ora 15.00, să depună ofertele.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here