Spital din Gorj, reabilitat termic. La cât se ridică investiția!

2645

Investiții pe fonduri europene la Spitalul Orășenesc Turceni. Unitatea sanitară va fi reabilitată termic, lucrările de execuție fiind deja scoase la licitație.

Proiectul de eficientizare energetică a spitalului este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2010. Clădirea este formată din patru tronsoane, S parțial+P+2E, având o suprafață construită de circa două mii de metri pătrați.
Prin acest proiect se dorește diminuarea costurilor cu încălzirea spitalului. De asemenea, vor fi montate panouri solare, pentru reducerea cheltuielilor cu electricitatea.
„Lucrările constă în termoizolarea pereților exteriori și a acoperișului, reabilitarea tâmplăriei exterioare – parțial, revizia integrală a instalației termice interioare, montarea panourilor solare termice și realizarea instalației pentru apă caldă menajeră produsă de panourile solare care să funcționeze în tandem cu centralele termice de gaz, dar și înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat echipate cu sursă LED”, potrivit caietului de sarcini.
Valoarea totală estimată a investiției depășește 3,6 milioane de lei, fără TVA. Firmele interesate de această lucrare au termen până pe 29 mai să depună ofertele sau cererile de participare.
Spitalul din Turceni s-a înființat în data de 1 august 1981, având o capacitate de 350 de paturi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here