S-a vindecat de coronavirus. „Perioada grea nu a trecut”

1833

O angajată a fabricii de tricotaje din Motru, acolo unde a izbucnit un focar de coronavirus, s-a vindecat de COVID-19. Este anunțul făcut de primarul Gigel Jianu, care atrage însă atenția că „perioada grea nu a trecut”.

Femeia a fost externată din spital, însă va sta în izolare la domiciliu încă două săptămâni. „Important este că au început și vindecările. Mă așteptam la acest lucru. Toate persoanele care au fost internate au forme ușoare. Țin legătura cu persoanele internate, starea lor de sănătate este bună și sunt convins că urmează și alte externări”, a declarat Jianu.
Din cele 59 de persoane internate de la declanșarea crizei, 36 au fost diagnosticate pozitiv. Nu toți sunt din Motru. Printre pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 se numără și o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Motru.
„Perioada grea nu a trecut. Tot mai multe persoane se prezintă la spital cu suspiciune de îmbolnăvire. Nu trebuie să ne relaxăm. Va trebui să respectăm în continuare măsurile de protecție recomandate de autorități”, a transmis primarul Jianu.
În același timp, la Motru a început urmărirea penală, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Conducerea fabricii de tricotaje este acuzată că a chemat angajații la lucru, deși știa că există salariați cu simptome de COVID-19.
„Au fost foarte multe anchete. Și anchete epidemiologice și altfel de anchete. Cred că este foarte bine că este o anchetă care va scoate la iveală adevăratele motive sau dacă putea fi evitată răspândirea așa de mare a virusului”, a conchis primarul Gigel Jianu.
Duminică, la ora 13.00, erau raportate, în Gorj, 65 de cazuri de coronavirus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here