Incendiile distrug pădurile Gorjului. Suntem în top 3!

1523

Gorjul se numără printre județele cu cele mai multe incendii de pădure din țară. Flăcările au afectat peste 400 de hectare, numai în acest an.

În total, 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie. „Incendiile distrug pădurea, mediul și biodiversitatea! Incendierea miriștilor, terenurilor agricole și a resturilor vegetale nu sunt acțiuni de igienizare, ci fapte reprobabile ce pot scăpa de sub control și produce adevărate catastrofe! 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie, cu un vârf de cazuri între 9 și 23 aprilie, perioadă în care au fost raportate mai bine de jumătate”, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe.
Flăcările au afectat 3.379,2 hectare de pădure. „Îngrijorător este faptul că, în urmă cu două săptămâni, a fost raportată o suprafață de 1.600 ha mistuită de incendii. Cu toții iubim și prețuim natura și trebuie să acționăm responsabil pentru protejarea mediului înconjurător! Le mulțumesc voluntarilor, sătenilor, pompierilor și mai ales personalului silvic! Au intervenit prompt și în condiții extrem de dificile au reușit să oprească dezastre de proporții”, a mai precizat Costel Alexe.
Potrivit ministrului Mediului, cele mai afectate sunt județele Hunedoara – 603 hectare, 47 de incendii, Gorj – 444,5 hectare, 52 de incendii și Maramureș 418 hectare, 53 incendii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here