Cazuri strigătoare la cer – Lipsa de umanitate şi incorectitudinea medicală a experţilor medicali din Gorj naşte monştri !

4274

Fac ce fac Măriile lor medicii primari experţi în aprecierea capacităţii de muncă a oamenilor necăjiţi şi le grăbesc sfârşitul. Cazurile nu sunt singulare, dar mă voi referi la două dintre ele.

Prin anul de graţie al portocaliilor – 2011 -, nişte inumani experţi din Târgu-Jiu l-au trecut pe Nicolae Rovenţa de la gradul unu de handicap la gradul doi, cu revizuire la şase luni. Avea operaţie pe cord deschis, cu schimbare de valvă, plus un accident vascular cerebral. Cu paralizie completă pe partea dreaptă. Inumanii medici pretinşi experţi îl obligau să vină – adus cu maşina – vreo 5o de kilometri, el având o pensie de mizerie. Evident, diminuată şi prin trecerea la un grad de handicap inferior. Săracul de Nae Rovenţa s-a prăpădit fără să mai poată ajunge la … revizia cerută de medicii criminali!
La fel de diabolici s-au comportat alţi experţi târgujieni în cazul lui Cornel Jancă, emiţând Decizia medicală asupra capacităţii de muncă nr. 434, din 10.11.2011, blocând pensia de invaliditate din Dosarul de pensie nr. 155776, emis de Casa Naţională de Pensii Publice. Semna Dr. Maria Marina Tănăsie, medic primar expert. Se comitea, cu sânge rece, o mare nedreptate.
Lui Cornel Jancă, rămas fără venituri şi locuitor al Coloniei ACH Gureni, din comuna Peştişani, i s-a spus să meargă să se opereze, deşi avea examenul RMN şi actul doveditor al chirurgului ce-l operase anterior la coloana vertebrală – prof.univ.dr. Iacob Gabriel, medic primar neurochirurg, se înţelege, doctor în medicină, Şeful Clinicii Neurochirurgie a Spitalului Municipal Universitar din Bucureşti. Şi astfel, după 22 de ani de muncă, operat la coloană la vertebrele HDL4-L5 şi recidivat, Cornel Jancă a rămas fără venitul-pensia de 430 lei.
Ce-ar mai fi de zis în urma unor asemenea cazuri? Că indiferenţa şi lipsa de umanitate naşte monştri… dar experţi medicali. Omul s-a dus la Craiova, adresându-se unei Comisii Medicale de Contestaţii. Nu-i convins că membrii comisiei cu pricina s-au uitat măcar pe actul medical ce-l reproducem alăturat. La Târgu Jiu, în 6.09.2007, data ivirii invalidităţii, i-au cerut revizii medicale la un an, apoi au redus-o la şase luni, în 17.03.2001, iar în septembrie acelaşi an, dr. Alin Enache i-a tăiat pensia de tot. Cât despre atacarea deciziilor aberante în justiţie, vă daţi seama că săracul Cornel Jancă nu are bani!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here