Agerpres marchează 90 de ani de la nașterea gorjeanului Sergiu Nicolaescu

927

Agenția Națională de Presă Agerpres marchează, astăzi, printr-un documentar, împlinirea a 90 de ani de la nașterea regizorului și actorului Sergiu Nicolaescu.

Regizorul, actorul şi producătorul Sergiu Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu. La vârsta de cinci ani a plecat din oraşul natal împreună cu familia, care şi-a stabilit reşedinţa la Timişoara, oraşul în care marele regizor a copilărit. A făcut ultimele patru clase de liceu în doi ani, iar în 1948, la terminarea liceului, a intrat la trei facultăţi: Belle Arte, Politehnică şi Şcoala de Ofiţeri de Marină. A absolvit Politehnica în 1952, devenind inginer, meserie pe care a practicat-o la Studioul ”Al. Sahia” până în 1965, intrând astfel în lumea filmului, potrivit site-ului www.cinemagia.ro.

La Târgu Jiu, Sergiu Nicolescu are un bust din bronz care, la momentul dezvelirii acestuia, au fost voci care au spus cu tărie că nu seamănă deloc cu fostul cineast. De asemenea, marele regizor și actor gorjean, are la Târgu Jiu și un cinematograf care îi poartă numele.

La 28 decembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost operat, pe cale laparoscopică, la Spitalul Elias, intervenţia chirurgicală fiind impusă de evoluţia clinică din ultimele 24 de ore, în contextul unei afecţiuni digestive cronice benigne. A murit câteva zile mai târziu, la 3 ianuarie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here