Tabăra de elevi de la Săcelu, transformată în centru de carantină pentru primii 13 gorjeni veniți din Italia! Carantinații, la mică distanță de Școala generală

4481

Tabăra Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj, de la Săcelu, a fost transformată, ieri, în centru de carantină pentru persoanele care nu sunt suspecte de Coronavirus, dar sunt venite din Italia. Ieri dimineață, aici au fost aduse primele cinci persoane, doi adulți și trei copii, apoi numărul a crescut la 13. Hrana celor 13 a fost asigurată, ieri, de către DSP Gorj, iar de azi, problema aceasta, este posibil, să revină autorităților locale.

O familie aflată în carantină a fost luată de la graniță cu o rulotă, pe care are puse bicicletele, iar alte trei mașini sunt parcate în curtea taberei, povestesc localnicii din Săcelu. Cei 13 sunt sub pază permanentă a jandarmilor, iar cei de la DSP Gorj au stat câteva ore în zonă, îmbrăcați corespunzător. Autoritățile locale din Săcelu au fost obligate să accepte situația, chiar dacă tabăra este la mică distanță de Școala Gimnazială Săcelu, iar unitatea nu are canalizare, localnicii vorbind că totul s-ar deversa în râul Blahnița. Comuna nu are nici stație de epurare. Pentru carantinați a asigurat hrana, ieri, DSP Gorj, dar, este posibil ca în baza hotărârii Ministerului Sănătății privind aprobarea normelor metodologice pentru carantină, azi, autoritățile locale din Săcelu să se ocupe de problemă. Tabăra de la Săcelu a mai fost luată în calcul drept centru de carantină și cu câteva zile în urmă, când s-a decis de către autorități să fie aduși acolo aparținătorii tânărului din Prigoria, singurul gorjean constatat pozitiv și vindecat de Coronavirus. Rudele pacientului au refuzat să plece din comunitate, iar autoritățile au închis tabăra. Localnicii au fost nemulțumiți. Nici acum nu sunt fericiți că tabăra este centru de carantină, însă sunt obligați să accepte situația.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here