În plină isterie de Coronavirus – Directorul liceului din Țicleni a plecat în Italia cu un grup de elevi!

15061

La finalul săptămânii trecute, directorul Liceului Tehnologic Țicleni, Mihai Istrate, a plecat în Italia, pe un proiect, însoțit de șase elevi. Conducătorul școlii nu a luat în calcul că țara vizitată are aproape 380 de persoane contaminate și 12 victime ale maladiei, asta în 10 regiuni din Peninsulă. Profesorul a decis că nu trebuie să renunțe la proiect, i-a luat pe copii, i-a îmbarcat într-un avion și s-a dus în sudul Italiei, spun reprezentanții școlii care așteaptă ca la finalul săptămânii grupul de la Țicleni să revină acasă. Reîntorși în Țicleni, elevii și directorul vor intra, obligatoriu, în carantină 14 zile la domiciliu.

Directorul liceului din Țicleni nu se dezminte și organizează pe bandă deplasări în străinătate, mai ales în momentele de foc de acasă. A făcut-o și anul trecut când nu era de găsit, iar un profesor din școală a fost la un pas să fie dat afară din unitate, în lipsa directorului pentru trecutul său infracțional, și a făcut-o și acum când Gorjul fierbe de teama că va da primii bolnavi de Coronavirus.Am încercat să aflăm de starea grupului de la Țicleni, dar autoritățile locale nu au fost, ieri, de găsit, deși l-am contactat pe primar atât pe telefonul mobil, cât și pe cel fix la primărie. Am luat legătura cu greu cu un reprezentant al școlii, asta deoarece telefonul fix al liceului nu funcționează, și astfel am primit vești că grupul de elevi este bine și va reveni acasă la finalul acestei săptămâni, fiind cantonat în zona de sud a Italiei, mai ferită de Coronavirus. ,,Au plecat sâmbătă sau duminică cu un microbuz până în București și de acolo cu avionul până în sudul Italiei. Sunt șase elevi de clasele IX-XII-a cred împreună cu domnul director, pe un proiect european. Durează o săptămână”, ni s-a transmis telefonic din liceu.

Autoizolare la Țicleni
Acest lucru nu înseamnă că la întoarcere grupul va scăpa de măsurile de precauție impuse de autoritățile județene, adică carantină la domiciliu timp de 14 zile.Am aflat, în acest context, că directorul școlii a oprit alte proiecte europene care ar fi urmat să se deruleze în perioada următoare în Grecia și în Turcia, mai puțin cel din Italia unde se află cel mai mare număr de infestați cu Coronavirus din toată Europa. Am încercat să luăm legătura și cu autoritățile din educație, dar inspectorul general nu era în instituție, iar la mobil nu a răspuns, în timp ce purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj era în concediu cu telefonul închis.Contează, în schimb, că autoritățile și cele enumerate mai sus ,,luptă” corp la corp cu Coronavirusul…
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here