În iunie – Peste 80 de gorjeni, muşcaţi de câini şi pisici

433

policedogbite-1326224326Numărul persoanelor muşcate de animale este într-o continuă creştere. De la începutul acestei luni şi până în prezent, numărul gorjenilor muşcaţi de câini şi pisici se ridică la 85. Din fericire, după cum confirmă reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, stocul de vaccin antirabic este asigurat.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 798 de cazuri de persoane muşcate de animale. Cel mai probabil, statistica din acest an va cuprinde un număr şi mai mare de cazuri, dat fiind faptul că în primele patru luni ale anului s-au înregistrat peste 400 de cazuri. Numărul persoanelor muşcate de animale continuă să crească. Astfel, numai pe parcursul acestei luni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu 85 de persoane muşcate de câini şi pisici. „De la începutul lunii iunie şi până în prezent avem 85 de persoane muşcate de câini şi pisici, predominante fiind muşcăturile de câine”, menţionează Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Stocul de vaccin antirabic, asigurat

Situaţia cazurilor de muşcături de animale, înregistrate la nivelul judeţului nostru, este de-a dreptul alarmantă. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în fiecare lună, în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase se prezintă cu până la de 20 de ori mai multe cazuri de persoane muşcate de animale faţă de numărul cazurilor prevăzute în contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, conducerea spitalului face eforturi considerabile pentru a răspunde tuturor solicitărilor. „Lunar avem de 20 de ori mai multe cazuri decât este prevăzut în contractul cu CJAS şi astfel spitalul face un efort financiar considerabil pentru a asigura populaţiei vaccinul antirabic”, confirmă Narcis Mărgineanu. Din fericire, la ora actuală, stocul de vaccin antirabic este asigurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „S-a remediat criza de vaccin antirabic, stocul nostru fiind asigurat la acest moment”, precizează purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here