Aniversare emoționantă! A împlinit un secol de viață. „Are o energie fantastică”

4095

O localnică din comuna gorjeană Săcelu a fost sărbătorită, de familie și autorități, la împlinirea a 100 de ani de viață. Tanti Neta a primit un tort, flori și o diplomă aniversară, din partea primarului Florin Jurebie. Fiica sa, nepoții și strănepoții s-au adunat, luni, să-i facă urări și să-i aducă daruri. Ana Diaconescu este cea mai în vârstă persoană din comuna Săcelu.

Ana Diaconescu s-a născut pe 13 ianuarie 1920, în comuna Săcelu, într-o familie numeroasă. La aniversarea a 100 de ani de existență, femeia a fost sărbătorită de către familie și autoritățile locale.
„Am participat cu emoție la un eveniment unic din viața unui om, alături de familie și prieteni. Am ascultat povești incredibile din timpul vieții, am primit povețe și ne-am bucurat împreună alături de tanti Neta, la împlinirea vârstei de 100 de ani”, a anunțat primarul Florin Jurebie.
Ana Diaconescu a primit un tort, flori, dar și o diplomă aniversară. Primarul Jurebie spune că va propune Consiliului Local Săcelu alocarea unei sume de bani pentru premierea bătrânei. „Este cea mai în vârstă persoană din comuna noastră. Propunerea mea este ca, la alocarea bugetului, să-i oferim o sumă de bani. M-am gândit, și așa cred că este frumos, la suma de 100 de milioane de lei vechi. Această propunere va trece prin Consiliul Local”, ne-a declarat primarul Jurebie.

„A fost cea mai mare durere a ei”
Deși are un secol în spate, tanti Neta este lucidă și are „o energie fantastică”, după cum spune primarul Jurebie. Femeia care a ajuns la vârsta centenarului a trecut prin război, comunism, dar și colectivizare. Le-a înfruntat pe toate, iar cea mai mare supărare, spune bătrâna, a fost când i s-a luat, forțat, pământul de către comuniști.
„Nu a lucrat niciunde, dar era foarte supărată pe faptul că i-au luat cei de la CAP pământul. Ea a refuzat să intre în cooperativă și până la urmă a fost obligată, cu tot felul de șicane. A trebuit să intre în CAP. A fost cea mai mare durere a ei. Oricum, doamna se prezintă foarte bine. La un moment dat chiar zicea că, dacă știe că mai trăiește vreo cinci ani, dă jos, din pod, războiul de țesut și se apucă de treabă. Are o energie fantastică”, ne-a mai declarat primarul comunei Săcelu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here