Pensionarii gorjeni sărbătoresc Ziua Naţională la Alba-Iulia

343

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI 1 DECEMBRIECu trei autocare vor pleca la Alba-Iulia cei 150 de pensionari care s-au înscris pe liste pentru excursia de 1 Decembrie. Autorităţile locale au sprijinit organizarea acestei deplasări, în parteneriat cu Liga Pensionarilor din judeţul Gorj.

Autorităţile locale sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. „Începem să ne pregătim pentru luna decembrie; avem foarte multe de făcut, pentru că trebuie să ne ocupăm de toţi oamenii care sunt mai puţin fericiţi în acest oraş. Avem programele pe care le-am avut în fiecare an, în ultimii zece ani”, a menţionat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Excursie la Alba-Iulia, pentru pensionari

În colaborare cu Liga Pensionarilor din judeţul Gorj, Primăria Târgu-Jiu s-a implicat în organizarea unei excursii la Alba-Iulia. Listele s-au făcut de ceva timp, înscriindu-se în total 150 de persoane. „În prima zi a lunii decembrie, Ziua Naţională a României, când ca de obicei vom avea activităţi speciale pe care le vom organiza la Târgu-Jiu şi de asemenea vom organiza o deplasare la Alba-Iulia cu un grup de 150 de pensionari de la cluburile vârstei a treia. Ei se vor deplasa la Alba-Iulia cu trei autocare şi vor duce acolo mesajul nostru pentru această zi importantă a noastră, a tuturor: Ziua Naţională a României. În fiecare an pensionarii şi-au dorit să ajungă la Alba-Iulia; în fiecare an i-am ajutat să ajung acolo şi anul acesta se va întâmpla exact acelaşi lucru. Eu ştiu că dânşii aşteaptă cu luni bune înainte această zi şi această deplasare şi sunt extrem de încântaţi să facă acest drum, către Alba-Iulia. Deplasarea se face pentru pensionarii din clubul vârstei a treia”, e explicat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. În ceea ce priveşte costurile deplasării, directoarea DPPS a spus că „din experienţa anilor trecuţi, autocarele ne vor costa între 6.000 şi 7.000 de lei, toate trei. Încercăm să le dăm şi nişte pachete, din sponsorizări, pentru masa de prânz şi masa de seară. S-au înscris pe liste de vreo două luni; sunt oameni care frecventează clubul vârstei a treia; deplasarea este în colaborare cu Liga Pensionarilor din judeţul Gorj”. Pensionarii s-au pregătit din timp pentru această excursie şi aşteaptă cu nerăbdare să pornească spre Alba-Iulia.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here