Vicele de Motru l-a adus pe Moș Nicolae la câteva familii nevoiașe din Râpa!

1912

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, le-a făcut bucurii unor bătrâni din zona Râpa cărora reprezentantul administrației municipale, în prag de Moș Nicolae, le-a adus cadouri. Plăsuțe cu alimente, zahăr, făină au ajuns la mai mulți vârsnici fără posibilități materiale din localitate, din propriul buzunar al viceprimarului.

Cea mai bucuroasă a fost tanti Sandrica, în vârstă de 88 de ani, nevăzătoare, care locuiește singură iar copii ei au decedat, ultimul cu 5 ani în urmă.
Femeia stă cu frică în locuință, deoarece persoane necunoscute au încercat de mai multe ori să-i forțeze ușa locuinței pentru a-i lua pensia.
Singura alinare a femeii oarbe este o găină și un câine.
Cosmin Morega i-a făcut focul bătrânei în sobă, aceiași pe care a reparat-o luna trecută. ,,Mă gândesc să găsim o posibilitate să o transferăm și pe ea și alte persoane la centrul social din Motru.
Voi susține problema în ședința de CL și la Direcția Socială pentru a găsi soluții pentru ca acești bătrâni vulnerabili să fie duși la centrul social unde sunt cazate doar 6 persoane, în cămin fiind 50 de camere.Femeia are nevoie și de asistență medicală”, a declarat vicele Morega.

Ajutor și pentru alte persoane deosebite
Un cadou a primit și Constantin Racoceanu, pensionar care pictează cu mâna stângă, din Motru.
Aceasta a venit în Motru în 1968, are niște lucrări deosebite, el realizează schițe și desene executate în tuș, peniță și cărbune de desen.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here