Vîlceanu: Funcțiile trebuie ocupate de oameni pregătiți

3071

Protocolul dintre PNL și PMP nu a generat încă schimbări administrative la nivelul județului Gorj. În baza înțelegerii politice, PMP și-ar fi adjudecat două-trei funcții de prefect și alte 20 de subprefect, susțin surse politice.
Nici ALDE nu ar fi fost uitat, urmând a primi câteva posturi de prefecți, pentru a sprijini Guvernul Orban. Pe surse politice s-a vehiculat ideea că PMP va avea prefecți în Gorj, Maramureș și Covasna.
„Discuțiile sunt absurde și false total. Nu am discutat cu nimeni de la PMP și ALDE și cu nimeni de la mine din partid despre lucrurile astea. Până la campania pentru prezidențiale am evitat orice discuție pe această temă, iar acum am avut o săptămână foarte încărcată la București, cu rectificarea bugetară, au fost cu totul și cu totul alte priorități”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, la un post local de radio.
Întrebat dacă PMP va numi prefectul la Gorj, Vîlceanu a spus că este vorba despre un „fake news”. „Eu consider lucrurile acestea foarte serioase. Cred că funcțiile trebuie ocupate de oameni pregătiți. Nu cred că trebuie să facem tot felul de speculații în spațiul public fără să fi existat măcar o discuție despre aceste lucruri. Știm că există așteptări, că oamenii vor cât mai repede în anumite instituții ca șefii de acolo să fie schimbați, pentru că au fost puși de PSD, fără să fie competenți, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne apucăm acum să aducem unii la fel ca ei”, a mai spus Vîlceanu.
Nici în tabăra PMP Gorj nu se cunosc prea multe informații despre aceste numiri politice. Pe de altă parte, prefectul Cristian Rujan, care este înalt funcționar public, poate fi schimbat din funcție abia după un an de la numire sau, bineînțeles, dacă renunță de bunăvoie la mandat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here