Salariul minim ar putea crește cu 150 de lei

1481

Salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a precizat că formula de calcul va fi definitivată în cursul acestei săptămâni.
„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a spus Orban.
Salariul minim brut este acum 2.080 de lei pentru angajații fără studii superioare și 2.262 de lei pentru cei cu studii superioare și cel puțin un an de activitate în domeniul în care s-au specializat. Astfel, la o creștere de 7,2%, așa cum este avansată de premier, salariul minim brut s-ar majora cu 149,76 de lei pentru angajații fără studii superioare și cu 162,8 lei pentru cei cu studii superioare. Liderul PNL a adăugat că așteaptă finalizarea studiului de impact pentru această măsură a Executivului. „Până la sfârșitul lunii vrem să dăm hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim”, a declarat Orban.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here