Denunțătorii celui „mai corupt” polițist gorjean, aduși cu mandat la instanță!

4295

Cei doi soți din Târgu-Jiu care în urmă cu câțiva ani s-au plâns organelor de urmărire penală că un polițist le cere bani pentru a-i ajuta într-un dosar nu mai trec pe la instanță, deși cel pe care l-au denunțat a devenit, între timp, „cel mai corupt” polițist din Gorj. Gabriel Negoiță a fost condamnat anul acesta de Tribunalul Gorj la 5,8 ani închisoare pentru că ar fi primit șpăgi sau sume necuvenite în cuantum de 1300 de lei de la mai multe persoane. Soții Istrate sunt printre denunțătorii polițistului, aceștia fiind implicați inclusiv în organizarea unui flagrant în zona autogării din municipiu.
După ce a fost condamnat la Târgu-Jiu, agentul a contestat sentința, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova, acolo unde soții Istrate nu au mai ajuns însă. Pentru ca judecătorii din Bănie să îi poată audia a fost dispusă aducerea lor cu mandat la următorul termen, stabilit pentru 9 decembrie. „Amână cauza pentru emiterea mandatelor de aducere pe numele martorilor lipsă amână cauza la data de 09.12.2019”, se arată în decizia instanței.
În fața judecătorilor a ajuns însă la termenul de joia trecută un alt martor din dosar, care are și calitatea de denunțător, la fel ca și soții Istrate. Este vorba de Aurelian Vasile Contoloru, un bărbat implicat într-un furt din magazin despre care anchetatorii au spus că i-ar fi dat lui Negoiță 600 de lei pentru a-l ajuta să scape basma curată în dosar. În fața judecătorilor bărbatul a declarat cu totul altceva, banii fiind împrumutați și restituiți ulterior de către inculpat. Cum a ajuns însă el să fie unul dintre denunțătorii lui Negoiță? „Singura declarație în care nu am spus adevărul este denunțul pe care l-am formulat pe Penitenciar atunci când am fost chemat pentru audieri de către lucrătorii DGA, nu știu data, dar știu că era în primăvară. Până la acel moment eu nu am formulat denunț și nu am făcut nici un demers împotriva inculpatului, ci pur și simplu lucrătorii DGA au venit la Penitenciar fără ca eu să știu nimic. Acolo m-au agresat fizic, dându-mi cu o carte în cap și psihic, amenințându-mă că mă arestează, nu mai îmi văd familia, îmi pierd locul de muncă. Eu nu am dat și nu am scris nicio declarație anterior audierii, ci numai o singură declarație pe care am scris-o și datat-o chiar în ziua în care au venit lucrătorii DGA la penitenciar. (…)Nu am făcut nicio sesizare și nu am reclamat nimănui despre presiunea făcută asupra mea de personalul DGA. Nu știu ce interes aveau aceștia, dar tot insistau să îi cer inculpatului împrumutul”, a precizat Contoloru la audierile de la Curtea de Apel Craiova, acolo unde Gabriel Negoiță speră să își dovedească nevinovăția și să scape de condamnarea de 5 ani și 8 luni pe care a primit-o la Târgu-Jiu.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Asta e justitia din Gorj. Presiuni, delatori, minciuni. Daca tot il mon8torizau de ce nu i au facut flagrantul? Pe ce l a condamnat Tribunalul Gorj? Pe facaturi? Rusine

  2. Astia de isi zic denuntatori, vor sa l arda iar pe militian. Nu se duc la instanta pentru a ramane valabile primele declaratii…. Daca nu se duc domnu militian chiar va avea probleme. Poate ,,sunt plecati” in diaspora. Totusi ce e ciudat ca nimeni nu vorbeste de flagrant, oare specialistii astia daca tot cheltuiau banii publici sal pozeze si asculte si asta primea spagii de ce nu au facut flagrantul?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here