Iohannis: Sectorul energetic a fost grav perturbat

978

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la inaugurarea staţiei de comprimare gaze naturale Podişor, din judeţul Giurgiu, că sectorul energetic a fost grav perturbat în ultimul an de măsuri hazardate, precum Ordonanţa 114, şi a subliniat că urgenţa zero este repararea „răului produs”. „În primul rând, trebuie reglementată rapid situaţia consumatorului vulnerabil, pentru susţinerea şi protejarea acestuia”, a afirmat Iohannis.

La eveniment a participat şi premierul desemnat, Ludovic Orban, care a declarat că sectorul energetic românesc este afectat de lipsa predictibilităţii şi a subliniat necesitatea unor măsuri urgente.

„Am susţinut mereu că sectorul energetic poate şi trebuie să fie principalul motor al dezvoltării economice a României. Sectorul energetic românesc fiind profund afectat de lipsa predictibilităţii rămâne departe de propriul potenţial şi de tendinţele internaţionale. (…) Noi, în România, trebuie să luăm măsurile urgente care se impun pentru a redeveni actori relevanţi din punct de vedere energetic”, a spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here