Boza și-a angajat al optulea consilier personal! Pe fosta directoare economică de la CE Hunedoara, pila lui Vișan

4162

Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, și-a luat în subordine al optulea consilier personal, de data aceasta pe filiera Doru Vișan. Mai exact, în subordinea lui Boza a fost angajată Ioana Arvunescu, directoarea economică a Complexului Energetic Hunedoara până la începutul acestei luni, promovată în vara lui 2017 în funcție de conducere de către secretarul de stat Vișan, respectivul aducând-o în CEH de la Termocentrala Paroșeni unde era contabil-șef. Noul consilier personal al lui Boza și-a suspendat contractul de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru o perioadă de un an, plecând de la un salariu de 7500 de lei, la unul de 10.000 de lei. Vișan spunea despre Arvunescu, când a săltat-o la CEH, că era ,,o contabilă cu experiență”.

Din data de 7 octombrie, echipa stufoasă de consilieri personali ai lui Sorinel Boza s-a mărit prin angajarea Ioanei Arvunescu, despre care se vehiculase de mai multe ori la Complexul Energetic Hunedoara că urma să fie schimbată din funcție pe motiv că nu ar fi știut ,,circuitul cărbunelui”. Pentru a evita însă o destituire, Doru Vișan, încă secretar de stat la Ministerul Energiei, a decis să o mute rapid pe fosta sa subalternă, lăsată de el în urmă la Termocentrala Paroșeni, acesta conducând până la promovarea sa la minister, unitatea, sub ochii lui Sorinel Boza. Pentru început în funcția de consilier personal, asta până respectiva învață mersul din companie, apoi, hunedoreanca va fi promovată în postul de director al Direcției Financiar Contabilitate, funcție deținută de Adriana Popescu. Cel puțin asta se vehiculează în companie, știut fiind că Vișan ar urma și el un transfer tot spre CE Oltenia, după ce va fi detronat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Oamenii secretarului, urcați pe scara ierarhică
Potrivit declarației de avere, Ioana Arvunescu a obținut anul trecut din postura ocupată în Hunedoara suma de 90.585 de lei. Soțul acesteia, Tiberiu Arvunescu, este inginer la Termocentrala Paroșeni de unde a câștigat, în aceeași perioadă, suma de 41.884 de lei. Arvunescu a ocupat funcția de director economic la CEH din data de 1 octombrie 2017. Poziția lăsată liberă la CEH nu a fost ocupată deocamdată.
Consiliera lui Boza a promovat la CEH, din funcția de contabil-șef la unitatea din Valea Jiului, prin sprijinul lui Vișan, aceasta fiind subalterna respectivului când acesta ocupa funcția de director al Termocentralei Paroșeni. Arvunescu nu este singura care a ajuns sus, urmare a sprijinului fostului său șef, presa hunedoreană scriind de mai multe persoane din anturajul secretarului de stat au fost promovate în funcții. ,,Gabriela Pâciu, consilier al secretarului de stat Doru Vișan – nimeni altul decât fostul director al Termocentralei Paroșeni și șeful lui Pâciu- este membru în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara. Fostul jurist de la CEH este chiar președintele Consiliului de Administrație al Hidro Tarnița. Acea companie de proiect ce-și propune să construiască o hidrocentrală cu pompaj Tarnița-Lăpuștești. CEH a fost singura societate care a achitat o parte din suma cu care statul a obligat-o să participe la construcția Hidro-Tarnița. Bianca Modrea este și ea o fostă juristă de la CEH plecată la pachet cu secretarul de stat, Doru Vișan, la București. Modrea mai este angajată și cu jumătate de normă la reprezentanța CEH de la București, și chiar se plimbă cu mașina pe care Vișan a avut-o la dispoziție pe perioada în care a condus Termocentrala Paroșeni”, titra în vara lui 2017 un ziar din Valea Jiului.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here