Lider PSD Gorj: Opoziția era necesară pentru partid

1340

PSD începe lupta pentru alegerile prezidențiale din opoziție, după ce a pierdut guvernarea în urma unei moțiuni de cenzură. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că opoziția era „necesară” pentru partid. În primul rând, pentru recâștigarea încrederii electoratului și apoi pentru reformarea partidului.
„Pentru PSD era necesară o perioadă de a trece în opoziție, și asta din două motive. În primul rând, era singura modalitate de a recăpăta gradul de încredere pe care l-a avut PSD în 2016. Și numai în opoziție poți să faci acest lucru, de a compara realizările unui guvern cu ceea ce face un alt guvern. În al doilea rând, era necesară opoziția pentru că este singura perioadă în care poți să faci anumite reforme, să-i triezi pe cei care nu au avut aceeași agendă cu cea a partidului”, a spus Weber, la un post local de radio.
Senatorul Florin Cârciumaru spune că PSD a pierdut doar „o luptă”, având încredere că partidul va reveni la putere după alegerile de anul viitor: „Să nu disperăm, pentru că dintr-un asemenea șoc poate ieșim mai întăriți. Am încredere că PSD va reveni la guvernare după alegerile din 2020”.
În schimb, senatorul Scarlat Iriza susține că partidul ar fi trebuit să părăsească guvernarea după pierderea alegerilor europarlamentare. Iriza așteaptă „cu nerăbdare” instalarea Guvernului PNL, pe care îl va vota în Parlament: „Ce să facem, să lăsăm țara fără guvern?! Să arate ce pot să facă pentru popor, cum fac bugetul pentru anul viitor, taie sau nu taie din salarii și pensii, mai pun la pensii, la salariile medicilor și a altor categorii sociale. Așteptăm să vedem ce fac și ei”.
Parlamentarul de Gorj Victor Ponta susține că PSD nu a învățat nimic din greșelile pe care le-a făcut de-a lungul timpului și că va pierde alegerile prezidențiale, având „șanse zero de victorie”.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marţi, un prim-ministru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here