Un doctor din SJU Târgu-Jiu a luat un avertisment de la Colegiul Medicilor din România! Chirurgul cere anularea sancțiunii, la instanță

14651

Doctorul chirurg Claudiu Soare a obținut un avertisment de la Colegiul Medicilor din România-Comisia Superioară de Disciplină pentru un incident reclamat de un pacient, fapta petrecându-se în anul 2016. Reprezentanții Colegiului Medicilor Gorj spun că ei nu au catalogat fapta petrecută cu cinci ani în urmă drept culpă medicală, dar aparținătorii pacientului au contestat soluția dată de organismul din Gorj, la forul superior. Drept urmare, Colegiul Medicilor din România i-a aplicat doctorului SJU un avertisment, pe care acesta, în prezent, încearcă să-l anuleze la instanța de judecată.

La finalul lunii iulie, doctorul Claudiu Soare, chirurg al SJU Târgu-Jiu s-a adresat Tribunalului Gorj cerând anularea actului administrativ în baza căruia a primit un avertisment pentru o faptă petrecută cu cinci ani în urmă. Mai exact, susține dr. Stanciu de la Colegiul Medicilor Gorj, medicul Soare a fost reclamat de aparținătorul unui pacient operat de acesta, care ar fi motivat că acesta ar fi intervenit chirurgical fără să anunțe familia sau bolnavul că avea cancer.
Aparținătorii ar fi aflat diagnosticul abia la o altă clinică de specialitate și l-au acuzat pe chirurgul SJU de culpă medicală. Colegiul Medicilor Gorj i-a dat dreptate doctorului Soare, spune purtătorul de cuvânt al instituției dr.Stanciu, dar aparținătorii au contestat soluția la Colegiul Medicilor din România. Deliberând, acest for a dat o soluție favorabilă reclamanților, motiv pentru care Soare s-a ales cu un avertisment tardiv. A preferat să nu îi fie pătată cariera profesională cu acest avertisment și l-a contestat la instanță, dosarul fiind repus pe rol în aceste zile. Deocamdată instanța nu a stabilit un prim termen de judecată în dosarul civil.Gigel Capotă, managerul SJU, spune că rămânerea avertismentului pentru medic îi afectează acestuia evaluarea profesională. ,,La două avertismente de acest tip, într-un an, persoanei vinovate i se poate chiar desface contractul de muncă.Nu este cazul dr.Soare, care, în mod corect, încearcă anularea sancțiunii pentru că aceasta îl afectează profesional”, a declarat șeful SJU Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here