Unde este TRANSPARENŢA etichetelor?

525
camilaCitesc în “Gorjeanul”(faptul a fost semnalat şi de alte ziare), că în Municipiul Târgu-Jiu am ajuns să cumpărăm carne de cal, din galantarele unor magazine, mai precis DOUĂ.

Ştirea, care nu răspunde la toate întrebările cititorului, mai ales ( la CINE?), îmi produce o nemaipomenită silă faţă de halul în care se desfăşoară comerţul în era «post-revoluţionară», când s-a dat liber tuturor neaveniţilor să devină comercianţi.
Dar ştirea aceasta se corelează cu o altă şi mai scârboasă, ca să folosesc un cuvânt mai elevat.
Aflăm că la Vâlcea, vecinii noştri cei mai apropiaţi, vând, la galantar, cârnaţi de CÂINE, proveniţi din amărâtele de animale care sunt vânate printre blocurile de locuinţe din oraş. Şi cum noi „servim” din bunătăţile produse de vecinii noştri şi desfăcute prin magazinele din Gorj, ar fi posibil să mâncăm şi asemenea bunătăţi hămăitoare.
Informaţiile furnizate ne îmbolnăvesc – prin autosugestie – dar ne fac să ne punem întrebarea: Ce interes are DSV Gorj să ascundă identitatea celor două magazine? Pentru că dacă aplicăm, prin analogie, motivaţia amenzii „pentru că nu au informat cetăţenii…” şi la DSV, considerăm, că pentru acelaş motiv, de neinformare, ar trebui amendat şi DVS.
Cine are interesul să ţină în secret magazinele care fac astfel de măgării? Şi de ce nu ne dă dreptul DSV-ul să ne exercităm posibilitatea de a NU MAI CĂLCA ÎN ACESTE MAGAZINE pentru a cumpăra nici măcar o aripă de pasăre (pentru că şi aceasta s-ar putea să fie un picioar de broască) ??
De aceea, vă rugăm să ne comunicaţi magazinele care au vândut carne de cal (mortăciuni de la caii neabatorizaţi) pentru a ne proteja de această gravă intoxicaţie alimentară. Numai dacă patronii magazinelor respective nu sunt membrii de partid, de partid de guvernământ aflat până de curând la putere !
Marius BAZALT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here